DE CE S-AU ÎNMULȚIT FETELE RELE…?

samy-tutac2Înțeleptul Solomon prezintă în Proverbe capitolele șase și șapte o femeie care a ieșit la vânătoare…de bărbați. Ea știe seduce și-l face pe bărbat să-și piardă chipul lui Dumnezeu și-i reduce valoarea la o bucată de pâine. Această “fată rea” nu este un mit. Din păcate, ea și “surorile ei” seduc în fiecare zi, ducând o mulțime de tineri (și nu numai) la dezastru. Sunt tot mai agresive, scriu bilețele sau sms-uri, apar pe neașteptate (când ai cea mai mare nevoie), te sună acasă, la party-uri se aruncă în brațele băieților…desigur, din greșeală. Îți dau de înțeles că orice îți dorești se poate împlini. Și oricum nimeni nu va ști…nimeni în afară de Dumnezeu și de tine. Și băieții “fără minte” o mușcă ca proștii. (Solomon zice “ca boul dus la înjunghiere”)

Într-o zi un student creștin avea de făcut un proiect împreună cu alți șase colegi. Au stabilit că se vor întâlni acasă la una din fete. Aceasta s-a apropiat de el și, fără introducere, i-a zis:”Vino la mine cu o oră mai devreme la una mică.” Băiatul a refuzat-o politicos, iar duminică seara mergând la o Biserică din oraș, fata cu “una mică” cânta în corul Bisericii. Când l-a văzut s-a blocat și se schimba la față mai ceva decât un semafor defect….Era o vreme când “fetele rele” erau o minoritate. Se bârfea despre ele și erau arătate cu degetul. Ce s-a întâmplat pe parcurs? Cum de au ajuns o majoritate? Ce le-a determinat pe femei să facă această întoarcere de 180 de grade? Unde este sfiala aceea specifică fetelor de altădată? Care sunt cauzele degradării societății și implicit a schimbării perspectivei femeilor?

DISPARIȚIA FAMILIEI TRADIȚIONALE

Atunci când o tânără nu are un tată cu o morală sănătoasă, care să o iubească, să îi poarte de grijă, să o protejeze, ea va căuta să umple acest gol în altă parte. Și dacă este nevoie de relații sexuale pentru a obține dragostea, va fii dispusă să platească acest preț în speranța că va fi iubită.

REVOLUȚIA SEXUALĂ

O altă cauză a creșterii agresivității sexuale feminine este așa numita revoluție sexuală. Filosofia “Playboy” a introdus o nouă perspectivă asupra sexualității și a corpului feminin. Motoul preferat “Orice se poate” a fost exprimat și la noi printr-un cântec, aparent nevinovat:”Vara asta vreau să fac tot ce-mi trece prin cap.” Și oricum, “toată lumea face la fel”…”important este să te simți bine.”

MIȘCAREA FEMINISTĂ

Ideea de bază a feminismului este că “o femeie are nevoie de un bărbat la fel de mult cât are peștele de o bicicletă.” Bărbații au devenit un fel de balast inutil, iar femeile se pot descurca și fără ei. Această mișcare a distorsionat învățătura biblică despre rolurile bărbaților și ale femeilor, a slăbit instituția familiei și a devenit dominată de o agendă lesbiană. Și încă ceva, această filosofie a dat naștere unei generații de bărbați care nu au nici un pic de respect pentru femei, ci le privesc doar ca pe niște obiecte sexuale.

LIBERTATEA DE EXPRIMARE SEXUALĂ

De ce să ne refuzăm plăcerea de a face “ceea ce ne vine în mod natural?” Această abordare a fost menită să elimine sentimentul de vinovăție, și asta în numele “cercetării științifice.” Înlocuind Cuvântul lui Dumnezeu cu opiniile oamenilor nu facem altceva decât să ne lăsăm înșelați de Diavolul, a cărui agendă este axată pe distrugerea noastră. Cât despre opiniile “științifice”, nu sunt altceva decât justificări ale unor comportamente deviante și ale unor minți bolnave.

Sfântul Pavel îi avertiza pe credincioșii din Corint:”Mi-e teamă ca nu cumva, după cum șarpele a înșelat-o pe Eva prin viclenia lui, mințile voastre să fie abătute de la simplitatea și puritatea devotamentului față de Cristos.” (2 Corinteni 11:3) Doamne ce vremuri trăim…nu cumva ne-am abătut de la gândirea lui Cristos? Oare ce se întâmlă cu fetele…dar cu unele fete creștine? Oare cum a fost posibil? Doamne fă ceva cu noi!

Samy Tuțac