[FOTO] Întâlnirile zonale cu tinerii, o oportunitate pentru bisericile de la sate…

Majoritarea bisericilor de la sate se confruntă cu plecarea masivă a tinerilor spre orașele mari sau chiar în afara țării. Cu toate acestea unii revin acasă aproape în fiecare weekend. Ce s-ar putea face ca acești tineri să fie provocați să-și folosească darurile și talentele în slujirea bisericilor locale în care au crescut? Dintre lucrurile bune care pot fi făcute, întâlnirile zonale de tineret oferă bisericilor locale oportunitatea de a veni împreună și de a căuta posibilități de slujire împreună.

O astfel de întâlnire a fost organizată de pastorul Marius Ianc și Biserica Baptistă din Ciacova, Sâmbătă 18 Mai 2019. Participarea a fost peste așteptări, mai mult de o sută de tineri din bisericile din zonă împreună cu opt pastori, dar și alți frați și surori implicați în slujirea cu tinerii. Timpul de închinare prin cântare a fost condus de o echipă de la Biserica Baptistă Providența din Timișoara, iar mesajul biblic a fost adus de pastorul Samy Tuțac. Dumnezeu ne-a dat un timp binecuvântat, iar părtășia s-a încheiat cu o agapă pregătită de Biserica din Ciacova.

Dorința participanților, tineri sau slujitori, a fost ca aceste întâlniri să continue și să ducă la pregătirea de proiecte comune pentru gloria Domnului și extinderea Împărăției Lui.

Marius Ianc&Samy Tuțac