100% made in Romania

descărcare (1)A venit vara, a venit căldura mare! Participi la serviciul de duminică seara. Atfmosfera inspuportabilă, încărcată. În cele din urmă, unul dintre uşieri se îndură să deschidă unul din geamurile termopane, dar doar la jumătate. Unul dintre tineri, asumându-şi riscuri deosebite, se duce şi dechide un geam de pe partea cealaltă. Ţine-te bine la foşneala, gemetele, oftatul, pufăielile care se declanşează. Predica, cântarea corului, lupta spirituală, toate au trecut pe plan secund. Duşmanul adevărat a sosit: CURENTUL!

El trebuie îndepărtat rapid. Să nu cumva să se împrospăteze aerul! Să nu cumva să mai dispară mirosul de…Ne atacă măselele şi capul, ne atacă spatele. Întreaga noastră fiinţă este în pericol.  Aşteptăm izbăvirea…dar ea întârzie. Da de multe ori trecem prin încercări. În cele din urmă izbăvirea soseşte. Este o soră cu baticul bine legat care s-a încins şi e pregătită de luptă. E hotărâtă să ducă lupta până la sfârşit şi să plătească şi preţul suprem. Cu multă hotărâre apucă mânerul şi închide geamul. Ar aplauda celelalte surori, dar nu e voie. Ce bine e la căldură!

Tot legat de asta, în multe biserici s-au instalat sisteme de aer condiţionat.  E bine că sunt aparatele agăţate sus pentru că altfel, mulţimea înfuriată le-ar smulge şi le-ar transforma într-un praf fin.  Pentru că totuşi sunt sus, nu asistăm decât la ameninţări cu mutarea la alte biserici, cu faptul că vei plăti reţetele, că o să vină la tine când o să  îl/odoară capul…

Dragii mei!

  1. Nu curentul e duşmanul nostru, ci Biblia ne vorbeşte despre un altul.
  2. Mişcarea aerului nu este un lucru rău în sine. Dimpotrivă, aerul proaspăt este o binecuvântare.
  3. Auto-tortura prin suportarea mirosului de transpiraţie nu este crucea pe care trebuie să o purtăm şi, în consecinţă, nu vom primi răsplătire pentru asta!

Mai multe articole de Valetin Făt, pe www.valentinfat.wordpress.com