30 de creştini împuşcaţi mortal într-o biserică din Republica Africa Centrală

Cel putin 30 de crestini au fost impuscati mortal de rebeli musulmani care au atacat o Biserica in Republica Africa Centrala, o tara sfaramata de razboi, a spus un pastor. ,,Noi eram in biserica cand am auzit impuscaturi afara”, a declarat miercuri la Associated Press, Freddy Mboula, preot la Fatima de Notre Dame din Bangui. ,,S-au auzit tipete si dupa 30 de minute de impuscaturi erau cadavre peste tot.”

Militiile crestine si musulmane au avut o serie de ciocniri in aceasta natiune africana tulbure, de cand coalitia Seleka a parasit puterea in luna Ianuarie. Lupta dintre rebelii Seleka si luptatorii anti-balaka a escalat dupa ce presedintele interimar Michael Djotodia, a demisionat la inceputul acestui an.

Managerul Regional pentru Africa, Cameron Thomas, care reprezinta organizatia Internationala de Interes Crestin, a spus ca aceasta ultima violenta serveste ca un exemplu de “cultura de represalii” care a cuprins aceasta tara.

In timp ce militiile anti-balaka continua sa comita atacuri impotriva militantilor si civililor, cei ramasi din Seleka reantorc aceste atacuri, si civili nevinovati, inclusiv crestini care cauta adapostul in spatele zidurilor bisericii, continua sa sufere consecintele violentelor sectariene in crestere – a spus Thomas.

,,Viitorul Republicii Africa Centrala va continua sa se intunece atata timp cat comunitatea internationala nu ia masuri decisive de a opri violenta ce are loc si sa aduca la infaptuire o resolutie necesara care sa previna atacuri in viitor.”

sursa, via