7-14 Februarie-SĂPTĂMÂNA CĂSĂTORIEI

samy-tutac2Săptămâna Căsătoriei este:

  • o celebrare anuală în perioada 7 – 14 februarie care constă într-o serie de evenimente și acțiuni  destinate cuplurilor căsătorite.
  • o sărbătoare internațională dedicată relației de căsătorie.
  • o săptămână în care fiecare cuplu are oportunitatea de a-și celebra, îmbunătăți și îmbogăți mariajul.
  • o săptămână care are ca scop promovarea căsătoriei, întărirea căsniciei și susținerea valorilor familiale în societate.

Această inițiativă a început în Marea Britanie în anul 1996, iar astăzi se extinde în tot mai multe țări din lume, inclusiv în România.

Viziunea inițiatorilor este foarte provocatoare:”Să oferim fiecărui cuplu căsătorit din România oportunitatea de a-și sărbători și înfrumuseța căsnicia. Căsătoria înseamnă mai mult decât o promisiune sau un angajament între un bărbat şi o femeie, sau mai mult decât un document semnat în fața autorităților statului. Căsătoria este un legământ prin care un bărbat şi o femeie devin una, inseparabil, se completează reciproc și asigură continuitatea si echilibrul omenirii.”

Este o bună oportunitate pentru noi și Bisericile noastre să afirmăm concepția Scripturii despre căsătorie și importanța deosebitâ pe care Dumnezeu o acordă familiei. La Betel am căutat să marcăm în fiecare an acest eveniment și vom face lucrul acesta și în acest an. Știu că și alte Biserici au dat atenție în anii trecuți acestei inițiative benefice, iar dacă găsiți că este oportun să marcați acest eveniment puteți găsi mai multe informații pe www.marriage-week.org.uk sau pe www.marriageweek.ro.

Pastor Samy Tuțac