A X-A EDITIE, ZIUA NAȚIONALĂ DE RUGĂCIUNE PENTRU ROMÂNIA 2015

ziua-nationala-rugaciune-2015Este o sărbătoare a bisericilor noastre din țară și străinătate ca din anul 2005 adunările pe lângă rugăciunile făcute mai mereu pentru țară sau la evenimnte deosebite să se unească în același gând – în ultima duminică din luna februarie creștinii să se roage pnetru România.

Anul acesta in 22 februarie.

Textul pentru această zi este următorul – „Vă îndemn, dar, înainte de toate, să faceţi rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţumiri pentru toţi oamenii, pentru împăraţi şi pentru toţi cei ce sunt înălţaţi în dregătorii, ca să putem duce astfel o viaţă paşnică şi liniştită, cu toată evlavia şi cu toată cinstea. Lucrul acesta este bun şi bine primit înaintea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, care voieşte ca toţi oamenii să fie mântuiţi şi să vină la cunoştinţa adevărului”. 1 Timotei 2. 1-4

Motivele principale de rugăciune sunt:

Romania sa devina o tara crestina, nu doar sa se declare.

Romania sa Il recunoasca pe Isus Hristos ca Domn si Mantuitor personal.

Presedintele tarii – sa fie si un om al lui Dumnezeu. Guvernul – sa fie o institutie care sa se bazeze pe Biblie in luare deciziilor. In Parlament, Adevarul si Dreptatea sa se distinga zilnic. Prefecturile tarii sa oranduiasca lucrurile conform Bibliei.

Primariile sa fie locuri in care Dumnzeu sa nu fie facut de rusine.

Pastorii, preotii, prezbiterii si alti slujitori sa fie oameni calauziti de Dumnezeu.

Bisericile sa traiasca in Adevarul Bibliei. Sa se marturisim pacatele personale. Sa marturisim pacatele natiunii si sa cerem Vindecare.

Romania sa aiba o presa curata. Invatamantul sa fie la inaltimea cuvenita.

Economia tarii sa fie in crestere, bazata si pe morala crestina.

Ne rugam si pentru toti romanii care sunt peste hotare!

Dintre organizatorii si partenerii Zilei Naţionale de Rugăciune pentru România amintim: Bisericile Evanghelice din Romania, Centrul Artă pentru Viaţă, Baptist-tm.ro, Radio Filadelfia, Alfa Omega TV, Radio Vocea Evangheliei, AltFM.ro, Farul Crestin,  si parteneri media consacrati de la noi, alaturi de cei din strainatate.

În mod special in judeţele Mureş, Constanţa, Botoşani, Bihor, Arad, Timiş, Hunedoara, in Bucureşti, Italia, Spania, Irlanda, Austria şi SUA românii de ani de zile, inalta in ultima duminica din februarie rugăciunii pentru ţară.

de Comitetul de Organizare a ZNRR