Adevărul.ro: Ce spune Biblia despre homosexualitate:”Dumnezeu nu o condamnă mai mult decât curvia, hoţia, lăcomia sau beţia”

646x404Un pastor baptist a căutat în Biblie referinţe la homosexualitate şi a comentat într-o lucrare, intitulată „Pledoarie pentru puritate: învăţăturile Scripturii despre relaţiile sexuale“, pasajele din Cartea Sfântă.

În cartea „Pledoarie pentru puritate: învăţăturile Scripturii despre relaţiile sexuale”, pastorul baptist Samuel Tuţac a alocat un capitol întreg relaţiilor homosexuale. Pastorul a încercat căutat toate referinţele biblice despre homosexualitate şi a constatat că în cel puţin şapte texte din Biblie se fac referire cu privire la homosexualitate.

Primul pasaj este Geneza 19:1-11. Aici se vorbeşte despre Sodoma şi Gomora, despre îngerii trimişi să distrugă cele două cetăţi.

„Lot se trezeşte că bărbaţii din cetatea Sodomei, care era cea mai prosperă dintre toate cetăţile din zona aceea, acolo locuiau oamenii cei mai bogaţi şi era o zonă fertilă, o zonă unde toată economia  „duduia”, vin acolo la casa lui şi îi spun lui Lot: ‹‹Scoate pe bărbaţii care sunt la tine, scoate-i afară, pentru că vrem să ne culcăm cu ei››”, a explicat pastorul.

Lot le oferă oamenilor din cetate pe cele două fiice ale sale, care sunt fecioare, numai să îi lase în pace oaspeţii. „Acum sigur, noi putem să-l judecăm cât vrem pe Lot, numai că numai atunci când pricepem până la capăt ce înseamnă ospitalitatea în Orient  putem înţelege măcar în parte de ce face Lot gestul acesta disperat. În Orient nu era aşa ca la noi, odată ce cineva era intrat sub acoperişul cortului tău sau al casei tale era sub protecţia ta până la capăt”, a explicat pastorul, care a mai arătat că, într-un final, Sodoma şi Gomora au fost distruse. 

„Cu siguranţă aşa cum vedem din Ezechiel au fost şi alte păcate săvârşite de către locuitorii Sodomei şi Gomorei care au atras pedeapsa lui Dumnezeu, dar păcatul care a făcut celebră Sodoma şi desigur şi Gomora a fost păcatul homosexualităţii. Care a fost consecinţa? Distrugerea totală a acestor cetăţi”, a mai arătat pastorul în cartea „Pledoarie pentru puritate”.

Citeste mai mult: adev.ro/o9m8a3