Alege să trăiești cu scop

IMG_9947Am cunoscut această fundație cam în anul 2000. Cunoscând personalul care lucra atunci și pentru că lucram în construcții, am avut ocazia să renovez ceva la Fundația Estera. Aflând mai multe despre importanta lucrare care se face prin fundație, împreună cu familia am hotărât să ne implicăm și noi. Deși avem o familie numeroasă (11 copii), am înțeles valoarea vieții și am decis să slujim din punct de vedere financiar.

Atât noi, cât și copiii noștri puneam lunar câte ceva deoparte pentru copiii salvați de Fundația Estera. Fiind provocați de dl. Ghiță Alecsei și soția sa, Maria, am hotărât să ne implicăm în proiectul „Adoptă o familie pentru suport” și să susținem material pentru o perioadă doi copii, pe care îi aduceam, împreună cu familia, înaintea Celui ce dă viață, ca El să le dea binecuvântare și un viitor frumos.

Am participat cu bucurie la fiecare banchet organizat pentru strângere de fonduri și am vrut să fim de folos și cu microbuzul personal, pentru transportul anumitor lucruri și materiale necesare la fundație.

Credem în valoarea vieții și ne rugam ca Dumnezeu să binecuvânteze Fundația Estera și echipa slujitoare!

Fam. Mihălescu Liviu și Maria

************

Alături de câteva familii am luat parte la primele întâlniri care aveau scopul înființării unei fundații care să lupte pentru viață. De-a lungul anilor n-am uitat de existența Fundației Estera, iar implicarea noastră a constat în participarea anuală la evenimentul festiv „Împreună pentru viață” organizat de fundație cu scop de promovare și strângere de fonduri.  De asemenea, proiectul „Sticluța mea” a fost și este un proiect la care participăm. Suntem onorați ca în fiecare an să primim vizita familiei Alecsei, ca reprezentanți ai fundației, în biserica locală Hodoni, când avem parte de o prezentare specială a activității făcute cu responsabilitate și dăruire.

În decursul anului 2015 am devenit parte activă a echipei Fundației Estera și împreună am constituit un sprijin pentru tânăra mamă Alina, care a ales să păstreze viața celui de-al treilea copil. Cu ajutorul Celui Preaînalt, Atoatecreator, drumul parcurs în echipă a fost o experiență nouă pentru noi. Aceasta a contribuit substanțial la menținerea activă a dorinței de implicare, prin participarea la strângere de fonduri, plasare de pliante și rugăciune (cel puțin un gând înâlțat în sus când ascult RVE promovând fundația).

Implicarea noastră nu este pentru a primi răsplată, dar răsplata vine în clipa în care trăiești intensitatea bucuriei alături de familia care a adus viață. Pentru noi puterea exemplului de conduită și destoinicie a familiei Alecsei are impact pozitiv și consolidează dorința noastră de implicare și în viitor. Credem că vom fi de folos lumii în măsura în care vom fi diferiți de ea. 

„Nu nouă, Doamne, nu nouă, ci Numelui Tău dă slavă pentru bunătatea Ta, pentru credincioșia Ta!” (Ps. 115:1)

Cu aprecieri, fam. Beltechi

*********************

Din amintirile Esterei

M.N. este femeia care exact în 2 februarie 1999 își aniversa ziua de naștere, zi care trebuia să fie o sărbătoare și un prilej de bucurie. Cu o zi în urmă însă făcuse un control ginecologic care i-a confirmat că este însărcinată, ceea ce a declanșat o criză intensă de sarcină neplanificată, căci acest copil venea într-un moment în care viața ei era foarte complicată. Așadar, chiar de ziua ei, plină de teamă și îngrijorare a venit la sediul Fundației Estera, sperând să găsească sprijin și răspunsuri la întrebările care o frământau. 

Echipa Fundației Estera a primit-o cu brațele deschise, cu zâmbet și încurajări speciale; a pledat pentru viață, ajutând-o să conștientizeze cât de prețioasă este și declarând că Acela care a îngăduit ca acest bebeluș să se conceapă îi va purta și de grijă. Astfel, mama a luat decizia corectă, în favoarea vieții, iar colaborarea a fost deosebită și după 18 ani încă suntem prietene. De asemenea, de-a lungul timpului am putut observa cum mâna bună a lui Dumnezeu a fost peste copilașul născut, cum i-a purtat de grijă și l-a făcut o binecuvântare pentru mama ei, pentru școală și societate, iar pentru fundație un mare prilej de bucurie.