Alegeri locale – Alianta familiilor din Romania

Mergem la urne pe 10 iunie. Cum votam? Ca de obicei sau doar din obicei? Asa cum majoritatea dintre noi am votat de 20 de ani incoace? Probabil fara discernamint dar cu siguranta influentati de promisiunile candidatilor sau de mass-media. Haideti duminica sa invatam si sa practicam un mod nou de evaluare a candidatilor si de vot – din perspectiva crestina.

Crestinul are datoria sa voteze. In unele tari lipsa de la vot e penalizata cu inchisoare sau amenzi. Avem astazi libertatea de a vota si alege democratic pentru ca generatia de dinaintea noastra a luptat sa o dobindim. Un crestin trebuie sa voteze cu constiinta crestina, si din perspectiva constiintei crestine. Un crestin voteaza candidati care se identifica cu valorile crestine. Pe cei care sunt crestini autentici si nu pe cei care doar rostesc cu buzele o afilierea crestina. Cu cei care cred in si promoveaza moralitatea, viata, libertatea religioasa, drepturile crestinilor. Crestinul nu voteaza cu cei care-i promit un salar sau pensie mai mare dar au pozitii opuse valorilor. Crestinul nu voteaza cu buzunarul. Crestinul nu traieste numai cu piine ci are nevoie si de un mediu social si politic moral care-i hraneste sufletul. Al lor si al copiilor lor. Un crestin nu voteaza partide politice. Nu se ghideaza la vot dupa care partid e in fruntea clasamentelor politice sau in topul sondajelor de opinie. Biblia spune crestinului sa nu se ia cu sau dupa cei multi, ci dupa cei ale caror inima este lipita de Dumnezeu si cauta sanatatea morala a tarii.
Candidati din acestia sunt, ii identificam mai jos, indemnindu-va pe toti sa intrati pe linkul AFR voteaza sa vedeti pe cine recomandam sau respingem la alegerile de duminica. Nadajduim ca sugestiile noastre sa faca ecou si sa duceti cu dtra lista recomandarilor AFR la urne si sa votati recomandarile noastre. Va rugam deasemenea sa imprimati AFR voteaza si sa dati mai departe lista candidatilor la colegii, familiile, si bisericile ori parohiile dtre.
 
 
Care au fost criteriile care le-am folosit sa intocmim listele AFR? Apartenenta sau afilierea politica au fost in intregime irelevante. Recomandam candidati din toate partidele politice. I-am recomandat pe baza informatiilor care le avem despre ei. Informatii obtinute direct de la ei, de la cei apropriati de ei, de la cei care merg la biserica cu ei, informatii obtinute din presa. Pe unii din acesti candidati ii cunoastem de ani de zile. Le-am urmarit indeaproape activitatile si declaratiile politice si suntem convinsi ca au pozitii provalori si crestine. Pe altii i-am evaluat dupa actiunile concrete care le-au luat, sau au refuzat sa le ia, privind valorile. In plus, unii dintre dtra ne-ati scris despre unii dintre acesti candidati si ni i-ati recomandat ca fiind crestini. Am acceptat recomandarile dtre si ca atare ei apar in listele noastre. Deasemenea, ne-am consultat cu unii parlamentari si contacte pe care le avem in Parlament si in toate grupurile politice care ne-au recomandat si ei candidati crestini.
Redam lista abreviata a candidatilor, urmind ca cei interesati sa studieze listele complete in linkul care vi-l dam: http://www.alianta-familiilor.ro/alegeri.html
 
 
Arad: La primăria Arad candideaza Gheorghe Falcă (PDL) si Lia Ardelean (PC). Ambii au pozitii provalori. Pe dl Falca l-am rugat sa scoata revistele pornografice din vitrinele magazinelor si a facut-o. Ii multumim. Iar dna Lia Ardelean ne-a sprijinit in 2006 cu prilejul stringerii de semnaturi pentru amendamentul constitutional initiat de AFR pentru protejarea casatoriei.
 
 
Argeş: Consiliul Piteşti – Manuel Tică (PDL)
 
 
Bihor: AFR este ambivalenta fata de candidatura dlui Radu Tirle. Am apreciat pozitiile lui crestine si provalori, dar la votul dat in Senat in 2008 privind legea casatoriei barbat-femeie, a votat importiva. Nu si-a explicat votul anticrestin. Deci nu il putem recomanda.
 
 
Cluj: Primăria Cluj Napoca. Unul dintre candidaţii la primăria Clujului este Peter Eckstein Kovacs. AFR le recomandă clujenilor să NU îl voteze pentru că este un susţinător al homosexualilor. A iniţiat un proiect de lege privind „parteneriatele civile” între homosexuali (un fel de căsătorii, dar redenumite „parteneriate”), pe care l-a introdus în Parlament în anul 2008.
 
 
Constanţa: Primăria Constanţa – Marcel Bouroş (independent)
 
 
Hunedoara: Primăria Hunedoara – Ovidiu Hârda (independent) 
 
Hunedoara: Primăria Baru Mare – Dani Răducanu (PDL)
 
 
Mureş: Primăria Tg Mureş: Smaranda Enache (independentă), o anticreştină radicală, NU trebuie votată la primăria municipiului. (A fost ambasadoarea Romaniei in Finlanda, a promovat si promoveaza scoaterea icoanelor din scoli)
 
 
Timiş: Primăria Timişoara – Ioan Coriolan Garboiu (independent) 
Timiş: primăria Lugoj – Adrian Fărcăgeanu. Consilier local: Marius Baboniu
Timiş: primăria Fardea – Samuel Lupulescu
Timiş: primăria Margina – Crinel Tuţac 
Timiş: primăria Ştiuca – Vasile Bejera 
Timiş: primăria Nitchidorf – Margareta Dragoş 
Timiş: primăria Secaş – Simona Magdin 
Timiş: consilieri judeţeni – Mihai Bojin şi Balint Petrescu 
 
Suceava: primăria Vicovu de Sus – Vasile Iluţ (PDL) 
Suceava: primăria Ipoteşti – Nicu Danileţ (USL)
 
Bucuresti:
Pentru Primăria Capitalei sunt 18 candidaţi care vor apărea pe buletinul de vot. NUrecomendam pe urmatorii candidati: Irinel Columbeanu, Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale. (S-a remarcat printr-un divorţ foarte mediatizat.) Sorin Oprescu (independent susţinut de USL. Actualul primar are în plan unele proiecte megalomanice şi inutile pentru Bucureşti.) Silviu Prigoana (PDL. S-a remarcat prin showuri tv sordide şi prin susţinerea legalizării prostituţiei); Dan Nicusor (idependent. Este preşedintele asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul”. Este cel mai bine clasat dintre cei ce nu fac parte din „sistem”. S-a pronuntat recent in favoarea homosexualitatii)
 
 
Sectorul 1 Va recomandam NU votati pe Theodor Paleologu (PDL) (Într-un interviu recent, se pronunţa pentru legalizarea prostituţiei.)
Sectorul 3 Va recomandam NU votati pe Robert Sorin Negoiţă (USL) (politician implicat în scandaluri cu prostituate)
Sectorul 4 Recomandam pe SULFINA BARBU (Preşedinta organizaţiei de femei a PDL. Susţinătoare a proiectului de lege privind consilierea psihologică a femeilor care vor să facă avort.)
 
NU, CATEGORIC NU!
Dintre candidatii proeminenti la alegerile din 10 iunie spunem un categorig NU dlui Peter Eckstein Kovacs (primaria Cluj) si dlui Vasile Prigoana (primaria Bucuresti.) In vara lui 2008 dl Kovacs a initiat un proiect legislativ de legiferare in Romania a parteneriatelor civile, inclusiv al celor intre persoane de acelasi sex. Iar comunitatea homosexuala din Cluj i-a decernat un premiu in semn de apreciere pentru eforturile lui de promovare a drepturilor “minoritatilor sexuale.” Proiectul dlui Kovacs a esuat. La alegerile din noiembrie 2008 AFR s-a opus candidaturii lui si a pierdut alegerile pentru Senat. Va rugam sa o faceti din nou. Iar dl Vasile Prigoana a lansat, in ani recenti, un proiect legislativ de legalizare a prostitutiei in Romania. Pozitiile anticrestine, antivalori, si pro promiscuitate ale dlui Prigoana sunt bine cunoscute. Vocabularul dinsului deasemenea lasa de dorit. Gindim ca nu este potrivit ca o astfel de personalitate sa detina functia de primar al Capitalei. Va rugam deci, in alegerile din iunie, votati impotriva dlor Kovacs si Prigoana.
 
 
DA, CATEGORIC DA!
Iar in categoria DA, Categoric DA!, AFR recomanda pe dna Sulfina Barbu in Sectorul 4. Are pozitii distincte profamilie, proviata si provalori.
ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA
Str. Cetatea Ciceiului nr. 23, sector 6, Bucuresti
Tel. 0745.783.125 Fax 0318.153.082
www.alianta-familiilor.ro
office@alianta-familiilor.ro