ALIANȚA BAPTISTĂ MONDIALĂ ARE UN NOU SECRETAR GENERAL

 
Elijah Brown, originar din Texas este nominalizat pentru funcția de secretar general  al Alianței Baptiste Mondiale (BWA).
 
Actualul secretar, Neville Callam, din Jamaica, se va retrage in luna decembrie, după mai bine de 10 ani de când ocupă această funcție.

Nominalizarea lui Elijah Brown a fost aprobată marți, 4 iulie, de către Comitetul Alianței Baptiste Mondiale din Bangkok, Tailanda iar vineri, 7 iulie, candidatura sa va fi prezentată Consiliului General, pentru votul final.
 
Elijah Brown, în vârstă de 36 de ani, este implicat  în diferite organizații baptiste internaționale încă din 2007, când a fost numit de către BWA drept unul dintre cei mai de seamă lideri baptiști din lume.
 
În prezent, el este secretarul regional al BWA pentru America de Nord, secretar general pentru  North American Baptist Fellowship precum și membru al unor diferite Consilii cum ar fi: Consiliul General al BWA,  Bylaws Committee, Nominations Committee, Congress Committee, Mission, Evangelism & Justice Advisory Committee, BWA Commission on Religious Liberty, Commission on Theological Education.
 
Brown este și vicepreședinte al 21st Century Wilberforce Initiative, o organizație creștină pentru drepturile omului, care are sediul în Falls Church, Virginia, SUA. Înainte de a ocupa această funcție, a fost profesor asociat de religie la East Texas Baptist University, unde a fost fondatorul Freedom Center.
 
Este absolvent al Facultății de Teologie și Istorie a Universității Mary Hardin-Baylor din Texas și are un doctorat în Divinitate, cu accent pe creștinismul mondial, pe care l-a luat la Universitatea din Edinburgh, Scoția.
 
Domeniile de interes pentru Elijah Brown au fost drepturile omului și libertatea religioasă. Lucrarea sa de disertație s-a axat pe teme legate de creștinismul mondial, misiune, creșterea bisericilor, rezolvarea conflictelor și interacțiunea dintre religie și politică.
 
A condus studii de cercetare și a susținut traininguri legate de drepturile omului în Sudanul de Sud, Nigeria, Eritrea, Irak, Nepal și în multe alte țări. A avut rapoarte la Națiunile Unite, la Departamentul de Stat al SUA, la Comisia Americană de Libertate Religioasă și la multe alte fundații și organizații.
 
Este căsătorit și are 3 copii.
 
Biroul de presă al BWA