Am fost martor la mărirea şi decăderea Alianţei Evanghelice din România

img_2495Va aduc la cunostinta ca vineri, 2 Octombrie 2015, a avut loc la Arad, Congresul Aliantei Evanghelice din Romania. Cu aceasta ocazie a fost prezentat si un istoric al Aliantei scris de Bogdan Emanuel Radut. Acesta s-a foslosit atat de documente existente in arhive, cat si de marturii personale.

Istoria este ce s-a intamplat altora, memoria este ce mi s-a intamplat mie. Pornind de la acest citat, urmare a faptului ca din 1991 am fost martor la marirea si decaderea Aliantei, mi-am adus si eu contributia la scrierea acestei brosuri. In fond, intreaga istorie a Aliantei se poate sintetiza in cateva fraze, dupa cum urmeaza:

„De ce Alianță? Răspunsul este simplu: pentru unitate și mărturisire publică a activității creștinilor baptiști, creștini după Evanghelie și penticostali (în ordine alfabetică, să nu se supere nimeni) – nu pentru unificare, nu pentru pierderea identității ci pentru unitate.

 Prin AER a fost materializat un vis al unora dintre înaintașii noștri. Nu toți au primit cu inima deschisă acest proiect și nu toți cei care au fost parte din el l-au susținut cu toată inima. Poate era mai bine să-l critice pe față decât să îl susțină prin vorbe, dar nu prin fapte. 

De multe ori un vis frumos al unei generații nu găsește loc în inimile generației ce vine. Desigur, se va spune că fiecare generație are propria viziune, dar unitatea în Hristos nu este oare pentru toate generațiile? „

Impreuna pentru Hristos,

Virgil Achihai

Sursa: newsnetcrestin