Aniversare la Lugoj

img_6085Duminică, 16 Octombrie, credincioșii baptiști din municipiul Lugoj au sărbătorit 70 de ani de la înființarea orchestrei “Harfa lui David”.

Ideea înființării acestei formații muzicale i-a aparținut renumitului dirijor baptist Titus Adorian, care în anul 1946 a poposit în municipiul de pe malurile Timișului, organizând aici o orchestră a adulților, dar și a copiilor.

Pe parcursul celor 70 de ani orchestra a fost dirijata de frații: Titus Adorian, Ioan Bosa, Nistor Toșitiu, Gheorghe Rădulescu și Marius Lăzărescu.

În paralel cu orchestra adulților în Biserica “Harul” din Lugoj există și o orchestră a copiilor, reînființată în anul 2002, care este dirijată de fratele Claudiu Murariu.

La sărbătoarea orchestrei au fost prezenți numeroși reprezentanți ai autorităților: senatorii Ben Oni Ardelean și Ioan Iovescu, deputații Petru Andea și Alin Popoviciu, primarii Nicolae Robu      (Timisoara), Vasile Bejera (Știuca), Samuel Lupulescu (Fârdea), doamna Cristina Eșan ( Ministerul Muncii, Familiei și Persoanelor Vârstnice), numeroși consilieri județeni și municipali.

Cuvântul lui Dumnezeu a fost vestit de pastorii Bisericii locale: Ionel Tuțac și David Nicola, dar și de pastorii Teofil Ciortuz ( Australia) și Chris Gilliam (Florida).

Cu acest prilej a fost prezentat și un film despre istoria orchestrei.

Un grup de americani, din Virginia și Tennessee, au fost prezenți și ei la sărbătoare.

La ora actuală în orchestra și corul mixt al Bisericii ” Harul” slujesc aproximativ 150 de leviți, iar repertoriul  orchestrei include peste 100 de piese.