Aniversare la Remetea Mare

In drumul spre Tara promisa, daruit de Dumnezeu copiilor Sai, in data de 2 septembrie 2012, Biserica Crestina Baptista din Remetea Mare, judetul Timis, s-a oprit sa faca un popas, la 10 ani de la deschiderea noului locas de inchinare.
Infiintata in anul 1958, Biserica Crestina Baptista din Remetea Mare a avut o istorie zbuciumata. Desi a trecut prin momente dificile, Biserica Domnului de aici dainuie si astazi pentru ca Dumnezeu este  Cel ce o sustine si El e Cel ce-si insufleteste lucrarea in cursul anilor si se face cunoscut oamenilor.

In perioada constructiei locasului de inchinare pastor a fost fratele Ioan Busan, apoi fratele Dan Gavriloni (2002-2009), iar in prezent Biserica este slujita de catre fratele Daniel Nutiu.
La aceasta aniversare ne-am bucurat de prezenta musafirilor veniti din Timisoara, Ghiroda, Becicherecu Mic, Tiganesti, Lugoj, Marea Britanie(Beni Ciuclea) si Austria (familia pastorului Ioil Rotariu).
Fratele Doru Popa a condus momentele de inchinare, iar fratele diacon Iosif Babisca a condus serviciul divin.
Cuvantul Domnului a fost vestit de catre fratii pastori:Silviu Mitroi, Dan Gavriloni, Ioil Rotariu (fratele a sprijinit lucrarea de constructie a Casei de rugaciune) si Ionel Tutac-presedintele Comunitatii Baptiste Timisoara si secretar general al Uniunii Baptiste din Romania, care au avut mesaje inspirate de Duhul Sfant.
Fratele Daniel Nutiu, pastorul bisericilor din Remetea Mare si Ghiroda a facut un “remember” al celor 10 ani de har(2002-2012).
Ne-au fost alaturi: primarul comunei Remetea Mare, domnul Ilie Golubov si fratele Aurel Eascurschi din partea Bisericii Penticostale. Corul Bisericii din Ghiroda, condus de catre fratele dirijor Georgel Dumitrascu, si corul tinerilor au impodobit programul prin cantarile lor.
Un mare absent de la sarbatoare a fost tocmai persoana careia Dumnezeu i-a dat viziunea reinceperii lucrarii spirituale si construirea noului locas de inchinare, fratele Ionel Ciuclea, care in 20 iulie 2007, a fost chemat acasa, la Domnul, ispravind alergarea si lucrarea pe acest pamant. El a facut din vestirea Cuvantului prioritatea vietii sale implicandu-se cu devotament in aceasta localitate.
Sarbatoarea s-a incheiat cu o agapa frateasca, pregatita cu mult drag de catre surorile din Ghiroda si Remetea.
Dorina Nutiu