Aniversare la Zolt

Dragi frati in Cristos,

Trimit acest mesaj comunității Baptiste de Timișoara să fac cunoscut organizarea aniversară a 105 ani de istorie și mărturie baptistă la Zolt, satul dela ”sfârșitul drumurilor” numit în istorie ”blidul de aur.” Este satul străbunilor mei, unde la ani 1780 doi frații Obeada au dedicat Biserica de Lemn creștinătății ortodoxe, iar la 1935 alți doi frați Obeadă dedicând Casa de Rugaciune frățietății baptiste.

Arhiva Cultului Baptist păstrează o documentare oficiala care susține prezența baptista în acest sat înainte de anul 1914, iar la numai 2 kilometri în satul Gladna Română marturia baptistă documentată dela anii 1902 (cu o istorie de peste 117 ani).

Pe data de 16 iunie (duminică dimineața în ziua de Rusalii), misiunea Vox Dei Baptist Ministries, împreună cu păstorul Daniel Ciorega și membrii familiei Obeada organizează aniversarea a 105 ani de mărturie baptistă în acest sat mioritic la poalele Munților Poiana Ruscă.

Programul de slavă este asigurat de fanfara Bisericii Baptiste din Lugoj, iar în lauda și închinare de fratele Vasile Micula dela Timisoara. O serie de păstori vor fi prezenți, printre care și fratele Ionel Tutac, Daniel Fodorean, Bel Vasile și mulți alți invitați. Pe langă prezența lucratorilor Evangheliei, trei primari locali și-au anunțat prezența la această aniversare.

Prin acest mesaj vreau să fac cunoscut intenția continuări parteneratului misiuni Vox Dei cu Comunitatea Creștina Baptistă de Timișoara în mărturiei Evangheliei pe plaiurile Bănățene.

Mă folosesc de această ocazie să invit pe toți lucrătorii care pot face efortul de a veni la Zolt să o facă, și o cerință a continuări susținerii în rugăciune a lucrării Evangheliei în Banat și în Comunitatea baptistă de Timișoara.

Cu toată dragostea în Cristos!
Dr. Caius Obeada
Fondatorul misiuni Vox Dei Baptist Ministries