Aniversări onorate de Dumnezeu

La şcoalăÎn ultimii trei ani, de ziua mea, Dumnezeu nu conteneşte să mă surprindă cu binecuvântări şi provocări deosebite, doar de El posibil plănuite.

     Mi-aduc aminte că acum trei ani, chiar dacă nu am fost alături de familia mea dragă, Domnul a îngăduit să petrec ziua mea cu familia Lui, reprezentată atunci de Biserica parteneră din Truşeni-Basarabia, unde am avut şi onoarea să slujesc. Am putut atunci să înţeleg, o dată în plus, că El preţuieşte proiectele de parteneriat cu biserici din diaspora, înmulţindu-le nu doar la Constanţa, dar inspirând prin acelaşi  Duh,  în acelaşi fel şi alte Comunităţi pentru Serbia, Ucraina, etc.

     Anul trecut, Dumnezeu a îngăduit să fiu în aceeaşi perioadă plecat lângă Braşov, la un curs de instruire pentru evanghelizare folosind sportul. Unul din ucenici şi alţi lideri din Constanţa, mi-au făcut surpriza să sărbătorim acolo departe de casă,  însă în mijlocul slujitorilor dedicaţi Împăraţiei. Ce mare nevoie este şi azi de pasiune pentru mântuirea generaţiilor mai tinere! Dumnezeu mi-a confirmat în anul ce a trecut că a meritat, deoarece la Centrul Creştin “Dorca” din Corbu, alături de programele after-school şi prevenţie juvenilă, programul sportiv  săptămânal adună peste 20 de copii şi adolescenţi din localitate, ce fac înainte de toate lecţiile biblice. Nu mai amintesc că avem mari şanse la locul doi, din 7 participante, cu echipa de fotbal junior.

     În sfârşit, anul acesta Bunul Dumnezeu a îngăduit să fiu acasă cu iubita mea familie, chiar dacă seara cei trei copii au plecat cu trenul la Piatra Neamţ, la bunici. Pe lângă acest har, Dumnezeu a mai pregătit şi o zi a slujirii deosebit de plină, deja în tonul caracteristic.  Am debutat frumoasa zi alături de soţie, în mijlocul juniorilor de la Dorca, iar apoi am participat la o lecţie deschisă a sorei profesoare Daniela Varvara, în cadrul programului  “Săptămâna altfel”. Mai bine de 20 de copii au ascultat şi intervievat pe cei 4 scriitori invitaţi. Spre seară, tot împreună cu sora şi ceilalţi invitaţi ne-am deplasat în Constanţa la Cenaclul “M. Sadoveanu”. Sora Daniela este şi un poet de elită, membră a acestui cenaclu, aşa că alături de dânsa şi alţi scriitori, am fost şi eu  rugat să recit două poezii, dar şi felicitat pentru aniversare. Arhiepiscopul Tomisului, invitatul special al serii, a ţinut la urmă să dăm mâna şi să remarce spiritul aparte al versurilor recitate. Drept mulţumire, i-am oferit cele două volume de poezie: ”Crâmpeie de Har” şi “Reverberaţii creştine”. Dumnezeu să binecuvânteze citirea acestor versuri!  Am putut constata, încă o dată şi în ce context, cât de importante au fost cele 4 ediţii ale Festivalului Evanghelistic “Ţărmul de Aur” de la Corbu. În cadrul acestui Festival, ce va avea loc şi anul acesta în prima săptămână din luna august, avem o zi dedicată confluenţelor dintre credinţă şi cultură, zi în care scriitorii de primă mână din Constanţa şi  preşedintele Cenaclului “M. Sadoveanu” au participat.

     Toată slava fie adusă Singurului Dumnezeu, Domn şi Mântuitor, care îngăduie în vieţile noastre: noi ani, noi lucrări, noi oportunităţi şi o înnoire permanentă a pasiunii pentru salvarea sufletelor pierdute.

                      Pastor Nelu Roşu

La festival La cenaclu Cu_echipa_la_competiţia_sportivă