Anturaje de dorit “ Sfintii, care sunt in tara, oamenii evlaviosi sunt toata placerea mea.” Psalmul 16: 3

Screenshot_2Omul este o fiinta sociabila. Asa ne- a facut Dumnezeu si ii suntem recunoscatori. Avem frati si surori, avem colegi si prieteni, avem vecini si rudenii cu care ne intalnim, vorbim, sarbatorim, suferim…asta este randuiala lui Dumnezeu. Ne- am putea imagina pe noi insine traind fara un asemenea ambient? Nu, categoric nu. Insa, in toata aceasta binecuvantata atmosfera, Dumnezeu ne- a facut responsabili fata de relatiile pe care le construim. Anturajele noastre, prieteniile si asocierile pe care le dezvoltam, trebuie sa fie tratate cu mult discernamant spiritual.

            Scriptura ne prezinta cercul de oameni in mijlocul carora sa ne gasim placerea. Sa stiti ca aceasta dorinta a fost pusa in inima lui David de catre Dumnezeu. Anturajele de felul acesta le incurajeaza Dumnezeu si trebuie sa ni le dorim si noi: oameni sfinti si oameni evlaviosi

            Oamenii sfinti sunt oamenii care au fost curatiti de pacat si s- au pus deoparte pentru Dumnezeu. Ei nu mai traiesc cum traiesc paganii, ci prin schimbarea mintii si a inimii se fac vrednici inaintea lui Dumnezeu si inaintea oamenilor.

            Bineinteles, ca nu  suntem chemati la izolare si solitarism. Noi traim ca oameni si in mijlocul oamenilor. Aici insa, se are in vedere acea predispozitie pentru un anumit climat de vietuire, de  comunicare, de relationare in care ne simtim bine. Da, e de dorit sa cautam atmosfera generata de sfinti !

            Sfintii, cu modul lor de- a fi ne pot schimba….numai in bine !

 Pastor Ioan Cocirteu