APCE- rezoluţie pentru dreptul membrilor unei familii de a trăi împreună

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat ieri, o rezoluţie care, în esenţă, urmăreşte asigurarea dreptului membrilor unei familii de a trăi împreună. Rezoluţia a avut la bază un raport al deputatului moldovean, Valeriu Ghileţchi.

Cunoscut ca fiind un mare apărător al cauzei familiei Bodnariu – pentru cine nu îşi mai aminteşte e vorba de acea familie căreia îi fuseseră preluaţi copiii de către autorităţile norvegiene, pe motiv că ar fi avut parte de rele tratamente acasă – fostul pastor, actualmente deputat moldovean, Valeriu Ghileţchi, a instrumentat un raport pentru documentarea căruia s-a deplasat inclusiv la Oslo, în dorinţa de a asigura dreptul copiilor de a nu fi despărţiţi de părinţi, împotriva voinţei lor şi fără o hotărâre judecătorească.

Raportul s-a bucurat, pe parcursul realizării sale, de sprijinul multora dintre parlamentarii români, fiind criticat însă de unii dintre parlamentarii din ţările nordice, în special din Norvegia.

Scopul raportului, concretizat într-o rezoluţie spunea chiar deputatul Ghileţchi, este asigurarea dreptului familiei de a fi şi a trăi împreună.

Radio România Actualități