Apel la calm si la apropiere de Domnul

Iubiți frați și surori în Domnul,


Trăim vremuri tulburi în care veștile rele se înmulțesc de la oră la oră, în care pericolul s-a apropiat de noi și de casele noastre, cel puțin geografic vorbind. Suspendarea adunărilor pare că afectează și bisericile. Din punct de vedere instituțional poate, dar din punct de vedere spiritual Domnul nostru Isus Hristos ne-a spus: “voi zidi Biserica Mea și porțile Locuinței morților nu o vor birui”.


Biserica suntem noi, cei răscumpărați de Dumnezeu prin sângele Domnului Isus. Noi avem Duhul Sfânt în inima noastră, iar însuși trupul nostru este “Templul Duhului Sfânt” (1 Corinteni 6:19).


Dumnezeul nostru este Atotputernic și este implicat în creația Sa. El cunoaște fiecare situație prin care trecem și ne spune de multe ori în Scriptură, aplicat la diferite situații de viață, “nu vă temeți!”. Această expresie pare că este cea mai des întâlnită poruncă din Scriptură.


În această situație de panică generalizată cauzată de virusul COVID-19 cuvintele Domnului Isus rămân valabile, “Deci să nu vă temeți: voi sunteți mai de preț decât multe vrăbii.” (Luca 12:7)


Vreau să știți că avem soluții pentru serviciile de închinare și în funcție de deciziile autorităților le vom împărtăși cu dumneavoastră la timpul potrivit.
Până atunci vă las câteva sugestii:

  • Nu stați prea mult în fața televizoarelor, știrile au ca efect panică generalizată!
  • Nu abuzați de Facebook, WhatsApp și alte rețele sociale, încercați să nu distribuiți materiale care au rol semănarea panicii. Ar fi de dorit să nu vizualizați prea multe materiale video care vă pot afecta emoțional și spiritual!
  • Folosiți timp zilnic, semnificativ pentru rugăciune și citirea Bibliei!
  • Orice teamă specifică mărturisiți-o înaintea Domnului și cereți eliberare! Vă reamintesc că singura teamă justificată pentru un creștin este teama de Domnul.
    Cu dragoste în Hristos,

Pastor Remus Runcan
Biserica Maranata Timișoara