AVEȚI RĂBDARE CU PREȘEDINTELE NOSTRU…

samy-tutac2Ziua de Duminică 12 Aprilie, 2015 a fost pentru majoritatea creștinilor din România, ziua în care au sărbătorit Învierea lui Cristos. Credincioșii ortodocși, greco-catolici, evanghelici (baptiști, penticostali, creștini după evanghelie) sau ostași au sărbătorit Paștile la aceeași dată. Pentru credincioșii evanghelici români, ziua de Paști, din anul acesta, a fost Ziua în care Președintele i-a uitat.

În mesajul prezidențial transmis cu ocazia Sărbătorii Învierii lui Cristos, se face referire doar la credincioșii ortodocși și greco-catolici. Credincioșii evanghelici par a fi ignorați sau uitați. Am văzut că unii evanghelici, pe bună dreptate, l-au și taxat, cu eleganță, pentru omisiune. Alții, mai tineri, au spus:”Dacă Cristos este viu și real în viețile noastre, ce contează dacă lumea uită de noi!” Personal cred că și unii și alții au dreptate. O comunitate de 500.000 de persoane nu poate fi ignorată, cu atât mai mult cu cât e o comunitate extrem de activă, atât în țară cât și în diaspora. După cum am observat, o bună parte din cei peste un milion de prieteni ai paginii de facebook a Președintelui, sunt parte a comunității evanghelice. Dar în același timp, dacă Cristos nu ne-a uitat și El este real în viețile noastre, este prea puțin important dacă un om ne-a uitat, fie el și Președintele României.
M-am întrebat totuși ce s-a întâmplat cu Președintele nostru. Nu pot să cred ca Președintele nu știe despre susținerea oferită de comunitatea evanghelică română, din țară și diaspora, pentru alegerea domniei sale în cea mai înaltă poziție în stat. Știu sigur că a fost informat despre susținerea noastră puternică în rugăciune. Și totuși, ce s-a întâmplat că Președintele nu i-a pomenit pe credincioșii evanghelici în mesajul de Paști? Personal cred că Președintele fie a fost convins că evanghelicii români au sărbătorit Paștile împreună cu protestanții, catolicii și evanghelicii din Apus, fie consilierii domniei sale nu sunt familiari cu etosul evanghelicilor din România. Doresc să-i amintesc
Președintelui nostru, cât și consilierilor domniei sale că evanghelicii români au sărbătorit întotdeauna Paștile împreună cu frații ortodocșii, din aceleași motive ca și frații greco-catolicii. Și unii și alții au dorit să se bucure de sărbatoare alături de credincioșii ortodocși majoritari. De asemenea, sunt convins că evanghelicii români, la fel ca și celelalte grupări creștine, vor continua să se roage pentru Președintele nostru și să-l susțină în toate inițiativele benefice pentru națiunea noastră. Aveți răbdare cu Președintele nostru, este abia la început. Asigurați-l pe toate căile de sprijinul nostru și mai ales de rugăciunile noastre. Dumnezeu să binecuvânteze România și pe Președintele nostru!
Cristos a înviat!
Pastor Samy Tuțac