Bagi fisa, iese binecuvântarea!

IMG_9090_automat-1Cât de mare e binecuvântarea? Păi, e ca la automat, depinde de mărimea şi numărul fiselor introduse. Dacă introduci doar vreo două, iese o apă plată. Dacă, dai drumul la mai multe, poate chiar la o bancnotă,…iese un cola la jumate şi un sandvici. Vrei o zi binecuvântată, adică pachetul de bază, spui o rugăciune scurtă şi citeşti dintr-o carte de meditaţii. Dar dacă ai înainte o zi grea şi ai nevoie de binecuvântări sporite, atunci trebuie să dechizi larg „portmoneul.” Să te scoli devreme şi să citeşti câteva capitole bune. Dacă sunt capitole chiunitoare, de genul Leviticul, creditul va spori considerabil. Dacă vrei pachetul deluxe, în care binecuvântările să îţi fie turnate de sus cu găleata, trebuie să stai pe genunchi la rugăciune.

Să nu ne facem probleme. Mentalitatea nu este nouă. Şi în vremea dinaintea reformei gândeau oamenii la fel. Doar moneda în care se plătea era diferită. A trebuit să apară un om care să îi convingă pe cei de atunci şi pe noi cei de azi, că orice facem, tot nu Îl putem determina pe Dumnezeu să ne zâmbească. UNUL SINGUR a reuşit să capete aporbarea de sus. Vestea bună este că a făcut-o pentru noi toţi.

 Cred cu toată tăria în importanţa practicării disciplinelor spirituale şi le practic. Sper că se înţelege ceea ce doresc să transmit. Cine nu înţelege, să nu înţeleagă. M-am săturat să tot ofer note explicative până se diluează tot articolul! Să scoată baioneta şi să sară. Poate i se pune şi asta la socoteală.

Când văd coada care se face la automat zilele acestea, tare îmi vine să mă întorc în Ţara Uţ şi să-l mai întreb pe fratele Iov de sănătate. Din câte înţeleg eu, îşi ţinea regulat timpul de părtăşie. Atunci de ce nu a ieşit nimic după introducerea fiselor? Stai un pic! A ieşit câte ceva, dar erau şerpi şi balauri. Să se fi stricat automatul?

Sursă foto: http://hellopz.com/#/lifestyle/IMG_9090_automat

Mai multe articole de Valentin Făt la: http://valentinfat.wordpress.com/