Balint Petrescu- un baptist pentru Parlamentul României

imageSloganul meu de viata este: Tot ce am NU este al meu. Tot ce am este al LUI. Noi suntem doar administratori a lucrurilor pe care le-am primit de la EL. De aceea privesc cu multa detasare lucrurile pamantesti. Coloseni 3:1-3

M-am nascut in comuna Rachitova langa Hateg. La varsta de 2 ani am venit in satul Honorici langa Lugoj. La venirea noastra in sat erau doar 1-2 evanghelici.

Casa noastra s-a transformat in Biserica, cu un amvon improvizat si cu banci de lemn.

Am crescut in acelasi timp cu Biserica. Participam, si eu si sora mea, cat eram de mici, la tot ce se intampla in Biserica – repetitii, programe, etc.

Acolo am avut harul sa-l cunosc pe Dumnezeu. De la 12-13 ani am condus cantarile, am fost implicat in viata Bisericii, am participat la scoala duminicala.

La 14 ani am venit in Timisoara, la Biserica Baptista nr.1, pe str.Romulus. Am cantat in corul Bisericii. In anul 1966 am fost botezat de fratele Pitt Popovici. In seara Revolutiei din 1989 eram in Biserica Betel.

Am facut liceul si Facultatea de Constructii.

M-am casatorit in 1980 cu Julieta Schipor si avem impreuna o fata pe nume Lavinia, care a terminat medicina, a plecat in Franta si s-a casatorit cu Daniel Marta din Deva. Am o familie frumoasa, largita, unde este inclusa si familia Andea Marius si Ioana cu cei 2 copilasi ai lor.

Nu am fost membru de partid niciodata. Am lucrat la Institutul de Proiectari de la UMT, iar in 1992 mi-am deschis propria mea firma. M-am ocupat de materiale de constructii, apoi legume fructe. Mai tarziu am mutat firma la Peciu Nou si am deschis firma cu profil agricol. Am luat pamant in arenda, mi-am cumparat utilaje si am inceput sa lucrez pamantul, in paralel cu comertul cu cereale, activitate de care ma ocup si astazi.

Domnul m-a ajutat sa ma implic in misiunile din Oltenia si Serbia, apoi la seminarul Baptist din Bucuresti si la Universitatea Emanuel din Oradea. Am contribuit la aniversarea a 400 de ani de credinta baptista si am sprijinit nevoile multor biserici de la sate. Dumnezeu m-a ajutat sa contribui semnificativ la construirea Biserica de la Peciu.

Casa parinteasca am donat-o Bisericii din Honorici, unde urmeaza sa se construiasca o tabara pentru tineri. Toata viata mi-am dorit pentru casa parinteasca sa ramana in slujba Domnului.

Am sustinut Proiectul Republica Moldova derulat de Radio Vocea Evangheliei Timisoara.

Nu am tinut niciodata contabilitatea lucrurilor facute pentru Imparatie.

Acum doresc sa merg in Parlamentul Romaniei pentru a fi o voce care spune adevarul si pentru a face ceva pentru semenii mei. Avem datoria de a ne iubi aproapele. Daca ne iubim aproapele ii vrem si binele.

Intentionez sa propun initiative legislative inspirate din invatatura crestina, din valorile si caracterul unei familii sanatoase.

Gand final: Daca un popor nu produce mai mult decat consuma, prin munca cinstita si cu adevarul lui Dumnezeu, acel popor nu va propasi. Dumnezeu sa ne dea o minte inteleapta sa alegem oameni care spun adevarul si traiesc dupa Cuvant. Toata viata noastra alegem, dar depinde ce alegem. Chiar si daca nu votam, tot alegem. Din cauza aceasta va indemn sa mergeti la vot.

Rugaciunea mea catre Dumnezeu este ca nimeni din politica sa nu se mai certe, ci impreuna sa se roage Domnului pentru tara lor. Rugaciunea mea pentru natiunea romana sunt versetele din

Coloseni 3:16:

“Cuvântul lui Hristos să locuiască din belşug în voi în toată înţelepciunea. Învăţaţi-vă şi sfătuiţi-vă unii pe alţii cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti, cântând lui Dumnezeu cu mulţumire în inima voastră.

Şi orice faceţi, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus, şi mulţumiţi, prin El, lui Dumnezeu Tatăl.”

Proverbe 29:2

Cand se inmultesc cei buni, poporul se bucura, dar cand stapaneste cel rau, poporul geme.

Proverbe 29:4

Un imparat intareste tara prin dreptate, dar cine ia mita o nimiceste