Baptistii din Europa stiu sa medieze conflictele

image(21)Alaturi de dezbaterile teologice, rapoartele de activitate ale federatiilor continentale ocupa un loc important in cadrul intalnirii Consiliului Aliantei Mondiale Baptiste. Anul acesta raportul de activitate al Federatiei Europene Baptiste a fost prezentat de catre Otniel Bunaciu-presedinte si Tony Peck-secretar general.

Din raport a reiesit faptul ca baptistii din Europa stiu sa medieze conflictele generate adeseori de miscarile nationalists sau rasiste,, de grupurile etnice sau religioase.

Implicarea baptistilor europeni in solutionarea situatiilor conflictuale din Orientul Mijlociu, in recentul conflict ucrainiano-rus, in tensiunile aparute in fostul spatiu iugoslav, in tensiunile etnice sau culturale, au aratat ca in Isus Hrisos putem fi o familie,, chiar daca provenim din “semintii si natiuni” diferite.

Raportul Federatiei Europene Baptiste a mai scos in evidenta si proiectul de sustinere a plantatorilor de biserici indigene, care a condus la convertirea a peste 6.000 de europeni, dar si proiectele caritabile, educationale si anti-trafic, promovate in ultimii ani.

Tot cu acest prilej s-a amintit faptul ca urmatorul Consiliu al Federatiei va avea loc in perioada 24-27 septembrie la Bucuresti.