Baptiştii din Giroc au cântat la Micul Dejun cu Rugăciune

Micul Dejun cu Rugaciune, eveniment initiat de pastorul baptist Petru Dugulescu impreuna cu poetul Ioan Alexandru, se desfasoara in aceste zile (7-9 decembrie) la Palatul Parlamentului.

Organizat de catre Grupul Ecumenic de Rugaciune, evenimentul aduna anual reprezentanti ai bisericilor, membri ai Parlamentului, ambasadori, scriitori, artisti, oameni de afaceri, reprezentanti ai O.N.G-uri si  ai mass-mediei.

La editia din acest an, in prima zi, alaturi de romani au fost prezenti si sarbi, moldoveni, coreeni, japonezi, olandezi, evrei si americani.Fratele Peter Lucaciu a venit insotit de o delegatie de americani, implicati in organizarea Micului Dejun cu Rugaciune de la Washington, printre ei aflandu-se si domnul Landey Patton.

Printre participanti s-au aflat si pastorii baptisti: Ionel Tutac-secretar general al Uniunii Baptiste, Daniel Maris-rectorul Institutului Teologic Baptist din Bucuresti, Vasile Talpos, Dorel Popa, Trandafir Popovici, Samuel Balc, Ben Oni Ardelean, George Tone.

Alaturi de un cor ortodox si unul evanghelic, cantaretii baptisti au fost prezenti in mare numar la acest eveniment. Corul si orchestra Bisericii Crestine Baptiste din Giroc, judetul Timis (dirijori: Eugen Goldis si Sava Crainiceanu), si fratii Daniel Pincu (Timisoara) si Daniel Filip (Arad) au cantat spre slava lui Dumnezeu. Baptistii din Giroc au fost insotiti la acest eveniment de pastorii Viorel Tut si Daniel Tut.

Joi, 8 decembrie, evenimentul continua cu dezbatere :”Statul si Biserica”, iar vineri, 9 decembrie, participantii pot vizita diferite locuri istorice si religioase.

Simona Moasa

[nggallery id=1]