Baptistii din peste 80 de tari se intalnesc in Africa de Sud

IMG_1149Baptistii din peste 80 de tari se  intalnesc in Africa de Sud pentru a participa la cel e-al XXI-lea Congres gazduit in orasul Durban intre 22-26 iulie. Acesta este primul congres care are loc in Africa, o regiune cu cea mai mare crestere numerica in randul comunitatii baptiste. Congresul are loc la cinci ani si a avut loc pentru prima data in anul 1905, orasul gazda fiind Londra.

Diversitatea existenta in familia baptista din intreaga lume va fi demonstrata in cadrul inchinarii, a partasiei si a discutiilor teologice, eclesiale, misionare și de natura juridica ce afecteaza vietile crestinilor din intreaga lume.

Sunt prezente echipe de inchinare din Africa, Asia, America e Sud, America de Nord si din Europa. Un eveniment special il reprezinta instalarea in functia de Presedinte a lui Paul Msiza, primul african care preia aceasta postura dupa William Tolbert care a condus Alianta intre 1965 – 1970.

Romania este reprezentata la acest eveniment de Otniel Bunaciu, Presedintele in exercitiu al Federatiei Baptiste Europene.
IMG_1149
Sursa: Prodocens Media