Baptistii sarbi si edictul de la Milano

pxBaptiștii din Serbia rememorează Edictul de la Milano

Cu ocazia conferinței găzduită luna trecută de Uniunea Bisericilor Creștine Baptiste din Serbia a fost celebrată și împlinirea a 1700 de ani de când a fost semnat Edictul de la Milano.

Împăratul Constantin I a jucat un rol esențial în răspândirea credinței creștine. În timpul domniei sale Creștinismul a devenit religia dominantă în Imperiul Roman. În anul 313, după două secole și jumătate de persecuție, Constantin I și Linicius au semnat scrisoarea prin care se garanta toleranța religioasă.

Principalul vorbitor, John Upton, președintele Alianței Mondiale Baptiste, prezent și el la conferința baptiștilor din Serbia, i-a încurajat pe cei adunați și le-a vorbit despre semnificația libertății pentru creștini.

Cedo Ralevic, președintele Uniunii Baptiste din Serbia, a declarat: „Noi, ca baptiști, avem speranța că în momentul în care mesajul libertății și toleranței creștine este auzit, noi ,minoritatea minorităților numită Biserica Baptistă,putem fi înțeleși și priviți drept o biserică ce proclamă pe Domnul Isus Hristos ca pe unicul Dumnezeu și Salvator…..Principalul scop al conferinței și al sărbătoririi a fost acela de a proclama libertatea în Cristos, nu de a înălța Edictul în sine – deși credem că Dumnezeu a fost cel care l-a controlat – și ca noi baptiștii să fim auziți în Serbia. Nici un Edict nu ne poate aduce libertatea așa cum a adus-o Dumnezeu prin fiul Său Isus Hristos, după cum spune Ioan 8:31-32 Dacă vă țineți de învățătura Mea, sunteți într-adevăr ucenicii Mei. Atunci veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi.” a mai spus Ralevic.

Pe lângă cei 60 de participanți la conferință, veniți de pretutindeni din Serbia, au mai fost prezenți și Vitaly Vlasenko din partea Uniunii Baptiste din Rusia, Akos Bukovszky din Ungaria, dar și Dane Vidovic – secretarul general a Uniunii Baptiste din Serbia de Nord.

Toți cei prezenți s-au rugat pentru oamenii din întreaga lume care încă mai suferă persecuție din pricina credinței lor în Hristos.

sursa: revistacrestinulazi.ro