#Bible-ing o acțiune tot ma populară în Polonia

IMG_1694Acţiunea #Bible-ing se bucură de tot mai multă popularitate în Polonia. Aceasta presupune 15 minute de lectură şi meditaţie asupra unui fragment din Biblie într-un loc public. Tineri creştini se adună în locuri aglomerate din oraşele Poloniei, se aşează într-un cerc cu spatele unul la altul şi fiecare citeşte şi meditează la un anumit pasaj din Scriptură. Ultima dată la un asemenea grup au participat peste 25 de tineri, relatează potalul Grehu.net

Cele 15 minute de lectură se încheie cu împărtăşirea gândurilor din partea fiecărui participant. Acţiunea #Bible-ing se petrece fără anumite pancarde, fără comunicare cu alţi oameni. Participanţii, în cea mai mare parte fiind tineri, se adună pentru a se concentra la Cuvântul lui Dumnezeu în locuri aglomerate, unde oamenii se pierd în viteza rutinei zilnice.

Organizatorul acţiunii #Bible-ing în Cracovia, Pavel Benya explică scopul acestei mişcări: „Vrem să transmitem un semnal societăţii, şi ceea ce vrem să transmitem este posibil de prezentat oamenilor simplu citind Sfânta Scriptură în stradă, meditând la Cuvântul lui Dumnezeu, fără a deranja pe cineva”.

Ideea de a desfăşura acţiunea #Bible-ing aparţine membrilor comunităţii „Sfântul Ioan” – un centru de consiliere spirituală din Varşovia. Acţiunea a fost deja desfăşurată în mai multe oraşe din Polonia.

Rugaţi-vă ca acest eveniment să aibă impact şi mesajul Evangheliei să schimbă vieţi în Europa, care se depărtează tot mai mult de Dumnezeu.

Doina Bejenaru

Sursa: www.stiricrestine.ro