Biblia fara FRONTIERE

Ovidiu-PatrikScriptura digitala este Scriptura fara frontiere.

IMB – International Mission Board a distribuit 50 de milioane de Biblii in 37 de ani, iar in aceasta era virtuală, in doar doi ani, Biblia in format digital a ajuns la peste 95 de milioane de oameni.

Zonele cu cea mai mare creștere de citire a Bibliei digitale sunt zonele cu acces restrictionat de autorități, afirma Troy Carl, directorul național de la organizația Faith Comes by Hearing.

Biblia-audio cea mai populara si mai accesata dupa cea in engleză, a devenit cea in limba araba. In medie, cei din țările musulmane asculta Biblia între 3-4 ore pe zi, fata de cei din țările dezvoltate care ascuta/citesc Biblia între 3-4 minute pe zi.

Din cele 50 de milioane de Biblii cumparate sau distribuite gratis in perioada predigitala nu exista nici un mod sigur de a afla cat de mult au fost deschise si citite. Tozer afirma acum 60 de ani ca exista un mod sigur de a sti câți cititori implinesc Biblia. Acesta afirma ca “predarea totala a câtorva sute de mii de persoane fata de mesajul Bibliei oriunde in lume ar produce o revolutie morala care ar afecta pentru totdeauna fiecare fateta a vietii moderne.”

Se pare ca societatea modernă este într-o involutie ireversibila in loc sa parcurga o revolutie spirituala profunda.

“De vreme ce nu a avut loc nicio astfel de revolutie” conchide Tozer, “nu putem deduce decât ca Best-sellerul (Biblia) nu este nici citit, sau cel putin, nu este împlinit.”

Acum 25 de ani Romania era ingradita de frontierele comunismului, de un ateism feroce si Biblia si-a croit drum spre multe inimi flamande dupa ADEVĂR. Azi frontierele sunt o trista, veche amintire a sistemelor totalitare nationaliste, insa odata cu ele se pare ca a scăzut drastic si interesul pentru Biblie.

Paradoxal, Biblia a ajuns sa fie ingradita într-un context al lumii fara frontiere.

Ovidiu Petric