Biserica Creştină Baptistă EFRATA Lugoj

Scurt istoric: In anul 2001, 14 Aprilie, pentru prima data, un grup de credinciosi baptisti, din orasul Lugoj, au inceput intalniri regulate in imobilul din strada Fagetului nr. 58, proprietate a fratelui Timotei Tabla. Prin harul lui Dumnezeu, acest grup de cativa credinciosi insotiti de Beniamin Indru, proaspat absolvent al Seminarului Teologic Baptist din Bucuresti promotia 2000, au inceput sa puna bazele celei de a doua biserici baptiste in orasul Lugoj.

Aproape un an si jumatate, fratii si surorile s-au intalnit regulat in fiecare miercuri seara. Pentru ca Dumnezeu a fost credincios fata de acesti oameni, visul si dorinta lor a devenit realiate, cand, in 2003, 20 Martie, acest grup a reprezentat Biserica Baptista Efrata. Asa ca, Biserica Baptista Efrata a primit autorizatie de functionare din partea  Uniunii Bisericilor Crestine Baptiste din Romania, avand personalitate juridica. De-a lungul istoriei bisericii se poate vedea Harul lui Dumnezeu revarsat peste aeasta lucrare. Au existat momente in care oamenii s-au intors la Domnul si si-au marturisit credinta in apa botezului, fapt care a incurajat biserica locala sa lucreze cu mai multa ravna si responsabilitate. In scurgerea anilor, biserica a avut harul vada  puterea Domnului Isus Hristos demonstrata in vieti transformate.

Un scop major al acestei biserici este acela de a forma ucenici maturi si responsabili pe drumul vietii de credinta.

Am invatat in toti acesti ani de slujire ca viata de credinta nu este o lupta pe care credinciosul o castiga odata pentru totdeauna si apoi sta linistit, ci este o batalie de zi cu zi care ne face sa ne asemanam tot mai mult cu Domnul Isus Hristos. Astfel  in toamna anului 2005, Biserica Efrata a inceput construirea noului locas de inchinare pe una dintre arterele principale ale orasului Lugoj, pe proprietatile familiei Indru. Astazi imaginile descriu faptul ca Dumnezeu ne-a binecuvantat mult iar in anul 2011 s-a reusit acoperirea bisericii. Mai este mult pana finalizarea acestui proiect, iar resursele materiale ale bisericii sunt foarte limitate, motiv pentru care facem un apel la cititorii nostri sa devina parte la finalizarea acestui proiect.

In anul acesta dorim sa cumparam geamurile, finalizarea proiectului de insatlatie electrica si inceperea tencuilelilor interioare.

Dincolo de lipsuri, efort si oboseala, am hotarat sa construim aceste ziduri, pentru ca in interiorul lor sa zidim oameni consacrati vesniciei. Oamenii vin si trec in aceasta lume, insa Dumnezeu le da posibilitatea sa lase ceva in urma lor. Stim ca nu luam nimic cu noi din aceasta lume, dar mai stim ca ceea ce facem pe acest pamant, intr-o zi va avea un ecou in vesnicie.

Biserica Efrata este proprietatea lui Dumnezeu si este condusa de Domnul Isus Hristor, Marele Pastor, prin Duhul Sfant al Lui Dumnezeu.

Pentru cei care doresc sa doneze acestei lucrari de constructie ii invitam sa faca acest lucru in contul bisericii.

Banca Comerciala Romana (Romanian Comercial Bank) – LUGOJ, str. Cuza Voda nr 4

BISERICA CRESTINA BAPTISTA EFRATA

IBAN: RO87RNCB0252061893260002 (USD),

RO17RNCB0252061893260001  (LEI),  cod swift/bic: RNCBROBUXXX