BISERICA DE ASTĂZI ARE NEVOIE DISPERATĂ DE DUHUL SFÂNT

 
În ziua Cinzecimii s-a coborât din cer o nouă putere, o nouă mărturie, o nouă prezență, o nouă manifestare a lui Dumnezeu în lume. În ziua Cinzecimii s-a întâmplat ceva deosebit, iar ceea ce s-a întâmplat a avut un impact puternic asupra oamenilor.

La sărbătoarea Coborârii Duhului Sfânt este bine să ne uităm în Scriptură și să ne reamintim de minunea de la Cinzecime, de puterea extraordinară revărsată la Cinzecime, de impactul deosebit pe care l-au avut credincioșii plini de Duhul Sfânt în ziua Cinzecimii și apoi în zilele următoare. 
 
Dar nu este suficient să comemorăm Coborârea Duhului Sfânt. Nu ne putem mulțumi cu atât. Nu ne putem consola cu ceea ce s-a întâmplat, acum două mii de ani, la Ierusalim, în ziua Cinzecimii. Biserica de astăzi are nevoie disperată de Duhul Sfânt.
 
Deși suntem conștienți că, într-un anume fel, ce s-a întâmplat atunci la Cinzecime a fost un eveniment unic, suntem la fel de conștienți că, într-un alt fel, poate fi un eveniment repetabil.
 
Putem experimenta și noi îmbrăcarea cu putere de sus, pentru a trăi o viață victorioasă și pentru a avea o mărturie cu impact în lume. Avem nevoie să experimentăm minunea Cinzecimii care să transforme viețile noastre, iar lumea să rămână uimită și să fie obligată să ia o decizie.
 
Să sărbătorim Coborârea Duhului Sfânt cu convingerea că Dumnezeu poate face și astăzi ceea ce a făcut atunci.
 
Samy Tuțac