Biserica din Cenad construieşte un nou locaş de închinare

Adunarea Baptistă din Cenad, judetul Timiș, s-a constituit în jurul anului 1930. Casa de rugăciune a fost cumpărată de frați pe 11 octombrie 1936 de la familia Damian, familie ai cărei membri erau credincioși din biserică. În această perioadă, documentele îl menționează ca administrator al bisericii pe fratele George Socol. Clădirea devenită de acum biserică a fost zidită din pământ bătut și cuprindea o cameră, un coridor la intrare și o magazie pentru lemne. Construcția a fost făcută în anul 1883, la adresa din str. Principlă, nr. 673, pe un teren de 360 m2. Singurul document cu privire la acea perioadă este un proces verbal încheiat de secretarul Damian Todor la data de 16 aprilie 1948.

Cel mai mare număr de membri (42) și aparținători îl găsim înregistrat în evidențele anilor 1950. Ultimul botez în Cenad a avut loc pe râul Mureș (biserica neavând baptistier) și a fost oficiat în anul 1957. Printre cei 3 candidați s-a aflat și sora Andronica (zisă Veronica) Radu, care și actualmente, în vârstă de 87 de ani, este membră a bisericii noastre. Toate celelalte botezuri, de atunci încoace, s-au făcut în alte localități.

Vechea Casă de rugăciune a fost demolată în vara anului 2009, după care, pe același loc au fost turnate fundația și planșeul noii construcții. Menționăm că timp de trei ani, pe parcursul lucrărilor, serviciile bisericii s-au ținut în casa sorei Veronica (menționată mai sus). Cu ajutorul Domnului, în cursul anilor 2010-2011 construcția a fost ridicată de 26 de oameni până la stadiul actual. Acest lucru poate fi observat cu ușurință din fotografiile alăturate. Mai rămâne, totuși, multă muncă până la final. De asemenea, trebuie construite unele anexe, amenajată o parcare auto, achiziționată și instalată o centrală termică etc., lucrări de care până în prezent nu ne-am putut apuca.

Precizăm că în momentul de față ne confruntăm cu un blocaj financiar care ne împiedică să continuăm lucrările de construcție. De aceea, îndrăznim în Numele Domnului să vă solicităm ajutor tuturor celor ce puteți și doriți să ni-l acordați. Banii pot fi depuși în contul Bisericii Baptiste „Harul” din Cenad (str. Principală, nr. 673, jud. Timiș), cont ale cărui date se regăsesc mai jos:

Cod IBAN: RO 73 CRCOX 3601 2400 0275 695, deschis la BANCA COOPERATISTĂ BEGACOOP TIMIȘOARA, AGENȚIA UNIREA SÂNNICOLAUL MARE, Cod Fiscal: 28401193.


Vă mulțumim din toată inima și ne rugăm ca Dumnezeu să vă răsplăteacă jertfa însutit.

Pastor, Marius Retezan.

[nggallery id=10]