BISERICA PE CARE N-AI VĂZUT-O NICIODATĂ

samy-tutac2Poveștile copilăriei noastre începeau de cele mai multe ori cam așa:”A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar povesti…a fost odată…” Povestea despre Biserica pe care n-ai văzut-o niciodată, este o poveste reală și nu începe cu “a fost odată ca niciodată”, ci pur și simplu începe așa…A fost odată…o Biserică ce funcționa. Membrii ei se iubeau unul pe altul, se îngrijeau de văduve și de orfani, îi hrăneau pe cei flămânzi și transformau orașe.

Învățau Biblia, creșteau credincioși maturi și împlineau dorința inimii lor de a-L atinge pe Dumnezeu. Biserica nu doar vorbea despre puterea lui Dumnezeu, ci vindeca bolnavi, învia morți și scotea afară demoni. Îi câștiga pe cei pierduți cu o eficacitate incredibilă, îi disciplina pe cei convertiți și îi echipa pentru slujire. Biserica aceasta creștea cu o putere explozivă oriunde era plantată…
Aceasta este Biserica pe care noi, cei din generația aceasta, n-am văzut-o niciodată, dar pe care am putea să o vedem curând.

Această Biserică nu a fost un mit sau un basm. A fost reală. Este trecută în arhivele istorice. A fost o Biserică formată din oameni reali cu probleme reale, dar a fost caracterizată de o putere incredibilă. De când a apărut pe scena lumii nimic nu i-a putut sta în cale. Religiile păgâne n-au putut concura cu ea. Filosofia greacă nu a putut să o înțeleagă. Persecuția doar a purificat-o și a făcut-o să crească mai rapid. A experimentat o trezire continuă care a durat câteva sute de ani. S-a împânzit peste tot în lume și lumea nu i s-a putut împotrivi. Biserica aceasta nu a existat ca și clădire, nu a avut turlă, ferestre pictate, un amvon, o carte de cântări sau un buletin informativ. Nimeni nu purta sacou sau cravată și nu era nici o liturghie scrisă. Biserica primară nu avea nici unul din aceste lucruri, dar a avut o putere mult mai mare decât orice poate să înțeleagă Biserica din ziua de azi.

Dacă cineva dorește să facă cunoștință cu aceată Biserică, recomand un experiment simplu, de două ore și jumătate. Cam atât durează să citești în întregime o carte uitată…cartea Faptele Apostolilor. Vei fi uimit de ceea ce vei descoperi și iți vei dori să fi fost acolo, atunci și vei începe să dorești să experimentezi aceeași viață acum, aici…și vei cunoaște Biserica pe care n-ai vazut-o niciodată.

Pastor Samy Tuțac
(prelucrare după Robert D. Heidler)