BISERICA TREBUIE SĂ SUSȚINĂ CAMPANIA ADEVĂRULUI..

samy-tutac2“Ziarul „Adevărul“ împreună cu site-ul www.adevărul.ro, demarează de luni campania „Dreptate pentru fata violată din Vaslui“. Timp de două săptămâni, vom dezbate unul dintre cele mai scandaloase cazuri de violenţă din ultimii ani care a cutremurat România: povestea elevei din Vaslui care a fost violată de şapte tineri. În prezent, violatorii sunt liberi.” Iar noi, nu ne putem permite să tăcem, nici să ne lăsăm copleșiți de corectitudinea politică. În România, o țară în care oamenii se declară creștini, aproape 100%, o tânără de 18 ani a fost violată și batjocorită de 7 “creștini”, care motivează acum că doar au dorit să-i facă o surpriză. Este inadmisibil, barbar, rușinos, sfidător, ceea ce au făcut acești 7 “creștini.” Dar faptul că, la doar câteva luni de la tragedie, cei 7 “creștini” se mișcă liber, este de-a dreptul strigător la cer.

Ce fel de judecători avem? Ce fel de procurori care nu fac recurs? Domnilor și doamnelor judecători, dacă era fetița voastră? Cum v-ați permis să sfidați o țară întreagă? Iar Înalta Curte de Casație și Justiție tace. Și Președintele tace. Și Guvernul tace. Principalele partide politice, conduse de două femei, tac. Și tace și Biserica. Cum este posibil? În ce societate trăim? Ce fel de creștini suntem noi? Ce fel de creștinism practicăm? Cum putem accepta așa ceva? Cine i-a crescut și educat pe acești barbari? Cine i-a botezat în Numele Sfintei Treimi? Ce fel de mame au aceste bestii cu față umană? Cine sunt cei care îi susțin acum și afirmă cu nerușinare că fata e vinovată pentru că există? În calitate de tată a patru băieți, de pastor și președinte al Comunității Baptiste Timișoara susțin fără rezerve inițiativa ziarului Adevărul și încurajez creștinii practicanți, de orice confesiune, să semneze petiția inițiată de ziarul Adevărul. “Pe site-ul petitieonline.ro a fost lansată petiţia “Cerem arestarea celor 7 băieţi violatori din Vaslui”, semnată până în prezent de peste 28.000 de români. Nu ezitaţi să DISTRIBUIŢI PETIŢIA!! Nu trebuie să stăm fără să facem nimic când vedem că legislaţia este călcată în picioare de anumiţi judecători. Vreţi o ţară corectă spuneţi-vă părerea!! Părerea noastră contează!” Frați creștini, Sfânta Scriptură ne încurajează să fim implicați în societate și să ne asumăm responsabilități :
Ți s’a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decît să faci dreptate, să iubești mila, și să umbli smerit cu Dumezeul tău?‭‭” (Mica‬ ‭6:8‬ ‭VDC‬‬)
De aceea,  Biserica nu poate fi neutră și nici nu poate tăcea, ci trebuie să susțină cu tărie campania Adevărului.
Pastor Samy Tuțac