Bisericile moldoveneşti din SUA au ales o nouă conducere

IMG_0988Asociaţia Bisericilor Baptiste Moldoveneşti din SUA şi Canada a ales o nouă conducere în cadrul celui de-al VI-lea Congres. Evenimentul marcat în perioada, 03-05 iulie 2015, a fost găzduit de Biserica Baptistă din oraşul Tampa, Florida. Uniunea Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste din Republica Moldova (UBCEB) a fost reprezentată de secretarul general, Nicolae Vozian.

Printre invitaţii Congresului s-au numărat şi directorul Asociaţiei “Free Will Baptists”, David Brown şi secretarul executiv al aceleiaşi Asociaţii, Keith Burden.

Pe agenda lucrărilor celui de-al VI-lea Congres s-a analizat lucrarea şi darea de seamă a fostei conduceri aleasă patru ani în urmă. S-au făcut mici schimbări la statutul Asociaţiei. Au discutat viziunea, strategia şi planurile de viitor. Totodată, au stabilit un parteneriat cu Asociaţia “Free Will Baptists”.

Noua conducere a ABBM din SUA și Canada este formată din:

  • Președintele ABBM, Simion Dascaliuc
  • Vice-președinte ABBM, Petru Cioclea
  • Secretar general: Serghei Sinegur.

Din componenţa ABBM din SUA şi Canada fac parte 8 Biserici Baptiste şi a noua este în proces de integrare. Asociaţia a fost fondată acum 10 ani în urmă la iniţiativa fostului preşedinte, Vasile Bînzari. ABBM din SUA și Canada este un partener fidel al UBCEB în lucrarea de misiune și evanghelizare, ocazional în susținerea proiectelor sociale și organizarea taberelor pentru copii.

Doina Bejenariu, sursa: baptist.org.md