Bucurii și binecuvântări cerești la Biserica Baptistă ”Betel” din Făget

1Ziua de 12 iulie, 2015, a fost una de mari bucurii și binecuvântări spirituale pentru Biserica Baptistă „Betel” din Făget. O zi ce va rămâne unică în istoria Bisericii și a localității. A fost ziua în care, împreună cu Institutul Teologic Baptist din București, Biserica locală a sărbătorit absolvirea studenților din promoția 2015, atât a formei de învățământ cu frecvență cât și a formei de învățământ la distanță.

Cu această ocazie, împreună cu biserica la închinare, au fost prezenți:

  • o parte semnificativă a corpului profesoral al Institutului Teologic Baptist din București, în frunte cu rectorul Institutului, Conf. Dr. Daniel Mariș
  • abslovenții Institutului cu familiile și prietenii lor
  • reprezentantul Comunității Baptiste de Timișoara, pastor Marius Birgean, vicepreședinte cu educația în comunitate
  • reprezentantul organizației ”Precept Ministries” fr. Costel Oglice
  • reprezentanți ai autorităților locale: Prmar Marcel Avram, și ai parlamentului României, senatorii: Ben-Oni Ardelean și Ioan Iovescu.
  • o mulțime de frați și surori din bisericile din zona Făgetului împreună cu păstori din această zonă.
  • o mulțime de invitați la acest eveniment, din Făget și din alte părți.

Prezența tuturor invitaților a făcut ca, localul bisericii să fie plin de oameni și plin de bucurie în închinare înaintea Domnului.

Cuvântul Domnului a fost propovăduit de pastor dr. Romică Iuga, iar ceilalți invitați au avut mesaje scurte de încurajare pentru abslovenți cât și alte intervenții în timpul programului de închinare. A cântat spre slava Domnului corul absolvenților și corul mixt al bisericii locale.

După ce li s-au înmânat diplomele de absolivre, la încheierea serviciului, absolvenții au fost încredințați în mâna Domnlui pentru lucrarea ce le stă înainte, rugăciunea aceasta fiind rostită de un grup de pastori din zonă, cât și de un reprezentant al profesorilor. Pentru biserica locală din Făget, bucuria a fost mare și pentru că, între absolvenții de anul acesta, doi dintre ei au plecat la studii din Biserica din Făget, și sunt fii celui care a fost 34 de ani păstorul bisericii, fr. Ioan Alexandru Lăpugean.

După terminarea serviciului divin de absolvire, pentru absolvenți și familiile lor, pentru profesori și familiile lor și alți invitați, părtășia a continuat la o agapă creștină organizată de biserică.

Bucuria zilei a culminat cu serviciul de după masă, când împreună cu biserica a fost să slujească prin predicarea Cuvântului, pastorul Viorel Iuga, președintele Uniunii Baptiste din România. Fratele Viorel Iuga a predicat din Faptele Apostolilor, despre cunoașterea lui Dumnezeu.

Pentru această zi deosebită, pentru toate bucuriile și binecuvântările primite, suntem datori să spunem din toată inima: SOLI DEO GLORIA!

A consemnat: Ilie Bledea, pastorul Bisericii Baptiste „Betel” din Făget, Timiș