Calcule înțelepte pentru a câștiga în eternitate – 1 Timotei 6:6-12; 17-19

bledeaFiind la început de an, privim în perspectivă cu dorința să câștigăm. Facem planuri, calcule și proiecte care ne dorim să fie câștigătoare. Textul acesta ne prezintă calculele matematice cele mai simple și uzuale pentru a câștiga veșnicia. Mulți vor să câștige în vremelnicie, însă sunt și din aceia mai înțelepți care vor să câștige în veșnicie. Care sunt calculele matematice înțelepte ce trebuie făcute, pentru a câștiga în veșnicie?

  1. Adună (unește) evlavia cu mulțumirea, v6-8.

„Negreșit, evlavia însoțită de mulțumire este un mare câștig. Căci noi n-am adus nimic în lume și nici nu putem să luăm cu noi nimic din ea. Dacă avem, dar cu ce să ne hrănim și să ne îmbrăcăm, ne va fi de ajuns.”

  1. Scade (scoate) din viața ta iubirea de bani, v9-11a.

„Cei ce vor să se îmbogățească, dimpotrivă, cad în ispită, în laț și în multe pofte nesăbuite și vătămătoare, care cufundă pe oameni în prăpăd și pierzare. Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor; și unii, care au umblat după ea, au rătăcit de la credință și s-au străpuns singuri cu o mulțime de chinuri. Iar tu, om al lui Dumnezeu, fugi de aceste lucruri…”

  1. Înmulțește (crește) pasiunea și căutarea ta după virtuțile Duhului, v11b-12.

„caută neprihănirea, evlavia, credința, dragostea, răbdarea, blândețea. Luptă-te lupta cea bună a credinței, apucă viața veșnică, la care ai fost chemat și pentru care ai făcut acea frumoasă mărturisire înaintea multor martori.”

  1. Împarte binecuvântările tale pământești cu alții care au nevoie, v18-19.

„Îndeamnă-i să facă bin, să fie bogați în fapte bune, să fie darnici, gata să simtă împreună cu alții, așa ca să-și strângă pentru vremea viitoare, drept comoară, o bună temelie, pentru ca să apuce adevărata viață.”

Încercați aceste calcule în fiecare zi din anul acesta și sigur veți câștiga!

Să ne dea Domnul înțelepciune!

Ilie Bledea