Când în noi este sădită o dorință…

LaviniaE trecut de miezul nopții iar eu stau și mă gândesc la dorințe. Când eram mai mică era o vorbă ce cirucla prin cercul meu de prieteni cum că dacă vezi prima stea care apare pe cer și îți pui o dorință ea se va împlini. Au trecut nopți și nopți iar eu ieșeam afară și urmăream cu privirea prima stea care apărea, apoi îmi puneam o dorință. 

Cu timpul am crescut, mi-am schimbat gândirea și mi-am dat seama că steaua nu îmi putea îndeplini dorințele dar chiar și acum câteodată privesc către cer, șoptesc o dorință și sper că Dumnezeu o va auzi. Știu că stelele nu pot îndeplini dorințele pe care noi le avem, dar Cel ce le-a făcut poate.

Multe dorințe are omul și prea puține i se îndeplinesc, dar v-ați gândit că poate ne spunem dorințele în fața cui ne trebuie? V-ați gândit că poate ne raportăm greșit la dorințele noastre?

De multe ori ne spunem că dacă vom lupta, dacă vom da totul vom reuși. Multe lucruri ne dorim noi și facem totul pentru a le obține, dar oricât de mult ne-am da silința uneori nu se întâmplă, pur și simplu nu ni se întâmplă nouă.
Un vers dintr-o melodie zice așa: ”și te întrebai cum oare doar alții pot să zboare, să ajungă ei la steaua ta”

Eu cred că atunci când în noi este sădită o dorință Dumnezeu ne dă și uneltele prin care putem ajunge la ea. Cred că cei ce își doresc să devină scriitori au scris mai întâi ceva și le-a plăcut.
Marii fotografi ai lumii au început cândva totul cu o frază simplă: îmi place să fac poze.

Noi toți visăm și avem uneltele cu care să ne putem îndeplini visele, dar cui ne încredințăm? Ne punem dorințele în fața unei stele?
Dumnezeu dorește ca noi să ne îndeplinim visele, a pus în noi uneltele necesare, așadar ce ne mai lipsește ca visul nostru să se realizeze?
Avem uneltele și ne străduim să facem totul cât de bine se poate, Dumnezeu e de partea noastră și atunci ce ne mai trebuie?

Două lucruri ne mai lipsesc: credința și timpul. Credința că într-o zi vom ajunge acolo unde visăm dar nu în timpul pe care îl gândim noi ci în timpul pe care l-a pregătit Dumnezeu, căci El e autorul tuturor lucrurilor, iar ca visul tău să se împlinească El trebuie să potrivească anumiți oameni, anumite momente și chiar și pe tine, tu trebuie să fii format, ca să îți poți urma visul.

Cum ar fi dacă Dumnezeu ți-ar spune că îți poți urma visul acum dar tu ai simți că nu ai încă deprinderea necesară?
Toate trebuie să lucreze împreună, să se îmbine pentru ca tu să poți ajunge acolo unde visezi.

Ai încredere și răbdare, nimeni nu îți poate fura dorințele!

Lavinia Humeniuc Dance