Când moartea domneṣte în spatele unui gard de sârma ghimpată- experienţa Coreei de Nord

Acum câteva zile m-am aflat la graniţa dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord, un loc unde am fost cuprins de o emoţie ṣi o durere deplină, sentimente ce nu pot fi descrise in cuvinte, ṣtiind că la doar câţiva kilometri de graniţă, chiar în spatele meu  80000 de creştini sunt torturaţi până la moarte în lagăre de concentrare Nord Coreene. 

Coreea de Nord este situată pe locul întâi în ceea ce privește persecuția și crimele împotriva creștinilor. Cu toate acestea, numărul creștinilor este mereu în creștere, în prezent sunt aproximativ 450000. Creștinii care sunt descoperiți manifestându-și credința riscă închisoarea, tortura și în unele cazuri, execuția publică. 

Prin simpla deținere a unei Biblii, o persoană și trei generații din familia ei sunt închise sau trimise în lagăre de concentrare. 80.000 de creștini se află în lagărele de concetrare nord-coreene, în care zeci de mii de oameni mor anual de foame, muncă, boală, tortură, experimente medicale și arme chimice care sunt testate pe deținuți. Lagărele de prizonieri ating dimensiunea unor orașe. Puținii supraviețuitori ai acestor locuri ale morții vorbesc despre prostituție forțată, violuri și avorturi forțate, uciderea copiilor cu handicap, tortură sistematică, dispariții de persoane, înfometare, sclavia copiilor și multe alte atrocități.

Coreea de Nord a invadat Coreea de Sud în 1950, declanșând astfel Războiul Coreean. Conflictul a fost încheiat printr-un armistițiu în 1953 dar cele două țări au rămas într-o stare de război pâna astăzi.

Raportului asupra libertatii religioase intocmit de organizatia internationala “Aid to the Church in Need” (ACN) si prezentat la Bruxelles la finalul anului trecut confirma faptul ca in 2018 crestinismul a fost cea mai persecutata religie a lumii iar  Coreea de Nord este liderul incontestabil în războiul de distrugere al creștinismului.

Cătălin Vasile