CÂND PUȚIN ÎNSEAMNĂ MULT…

Când ai făcut ultima dată ceva ”măreț” pentru Domnul?
 
Sunt în zona  Negrești Vaslui împreună cu 36 de tineri,  lucrând cu aproximativ 200 de copii într-o zonă foarte săracă, iar câteva întrebări mă pun pe gânduri. De ce căutăm să facem lucruri ”mari” pentru Domnul, de cerem darurile cele mai ”importante”, de ce punem accent pe lucrurile vizibile? Predicăm despre ele, le practicăm în biserici, le încurajăm și ne mândrim cu multitudinea de puncte din program, având  copii și tineri talentați care știu să cânte, să spună poezii, să slujească la un instrument, să predice…

Când am pierdut esența a ceea ce înseamnă să fi creștin? Când vom fii gata să predicăm și să încurajăm pocăința și trăirea unei vieți în sfințenie, mai mult decât să încurajăm fără să ne dăm seama, cum  să arătăm ca niște creștini și să ne mulțumim cu puțin chiar dacă pare că e mult. Oare nu ne dorim să fim ca și Isus? Nu este El modelul nostru, de la cel care trebuie să învățăm ce înseamnă trăirea unei vieți sfinte și demnă de numele pe care îl purtăm, iar pe urmă să producem roade vrednice de pocăința noastră?
 
Să dai un pahar cu apă în numele Domnului celui care are nevoie, să fi alături de cel în nevoi, să îmbrățișezi, să oferi dragoste să te joci cu acela cu care nimeni nu se joacă, să îl faci să râdă, să produci bucurie, să te rogi pentru cel asuprit, să te încrezi în  Dumnezeul Suveran care este în control chiar dacă e greuacum, să stai și să asculți, să plângi cu cel ce plânge…să trăiești  comform cu modul în care ai fot creat să o faci.
 
Nu e complicat, nu e foarte vizibil, poate nu vei primi laude pentru asta și nici aprecieri, dar în economia lui Dumnezeu, puțin înseamnă mult.
 
”Ți s-a arătat omule ce este bine, și ce alta cere Domnul de la tine decât să faci dreptate, să iubești mila și să umbli smerit cu Dumnezeul tău?”
 
Cristi Marițan