Cat ne mai rugam ? “Rugati- va neincetat” – 1 Tesaloniceni 5: 17

Screenshot_2Suntem prea ocupati, poate prea inclinati pentru a avea solutii si raspunsuri imediate si palpabile la problemele noastre, traim in prezentul sfarsitului de veac cand tot ce ne- a fost dat prin Scriptura pentru binele si reusita noastra este invechit si irelevant. Citirea Scripturii, postul, meditatia, partasia, linistea sufletului in prezenta lui Dumnezeu, debarasarea de tot zgomotul deranjant al lumii acesteia, timpul acela in care tu si eu stam de vorba cu Dumnezeu….ce loc mai ocupa in viata noastra ?

                E bine venita intrebarea: cat ne mai rugam ? Ne mai rugam cand ne trezim ? Dar la masa ? Dar inaintea examenului ? In timpul agitatiei fiecarei zile suntem cu duhul conectati la Dumnezeu ? Inainte de a ne culca, ne mai rugam ? Singuri sau cu toata familia ? Mai este rugaciunea ceva pretuit de catre noi ? Da, pretuit de noi, cei care stim valoarea ei si o marturisim ?

                Suntem incurajati prin Cuvantul lui Dumnezeu sa ne rugam neincetat ! Nu sporadic, nici ocazional, ci in mod consecvent si consistent.

                Impune- ti o viata de rugaciune.

Lucrul acesta incepe cu dorinta. Dorinta aceea “ Doamne, invata- ne sa ne rugam “. Sa- ti doresti a fi un om al rugaciunii. Aici este vorba de convingerea aceea prin care realizezi ca rugaciunea face totul in viata unui om. Sa stii ca Dumneze poate sa raspunda strigatelor noastre. Pe scurt: cand intelegi valoarea rugaciunii si esti sigur de Cine este Cel care te asculta sa vrei sa te rogi….neincetat !

                Fa din orice lucru un motiv de rugaciune.

Viata este un complex de actiuni, de ganduri, de vorbe. Ele sunt multe si de toate felurile. Ideea este ca pentru orice si datorita a tot ce traiesti sa faci subiect de rugaciune. Pleci din casa, asculti o predica, iei cunostinta de un necaz, te intorci cu bine dintr- o calatorie, ajungi in Casa lui Dumnezeu, te preocupa sanatatea ta, pentru toate acestea sa te rogi. Pavel spune: “…aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni…”

                Sa fii raspunzator pentru cat te rogi.

Faptul ca nu te rogi, sa te ingrijoreze ! Absenta rugaciunii din viata ta sa se constituie intr- o mustrare a cugetului ! Iacov spune: “…nu aveti, pentru ca nu cereti.” Cred intr- o autocorectare, pornita dintr- o analiza a starii in care ma gasesc ! Si aceasta poate sa ne conduca la o rugaciune neincetata !

                Fie ca Domnul sa ne creasca pe toti in ce priveste rugaciunea !

Pastor Ioan Cocirteu.