Cate capre incap intr-un avion ? 125 de capre

Pentru o familie din Africa o simpla capra inseamna viata. Literalmente. Copii, parinti si bunici, toti se hranesc cu lapte de capra, de altfel un lapte foarte hranitor. O familie saraca din Africa trebuie să economisească bani timp de trei ani ca să cumpere o capră. Luni dimineata, la Matinalul de la Radio Vocea Evangheliei Timisoara, am discutat prin telefon cu Liviu Neagoe, despre faptul ca Joi va pleca in Africa. Merge acolo ca specialist, de la Fundatia Apa vietii, ca sa ajute la forarea de fantani.

Apa este o problema cumplita in Africa, cu toate ca se pare ca Africa sta pe un mare ocean, se spune ca sub Africa este multa apa.

Dar in timpul discutiei, Domnul ne-a pus pe inima sa discutam si despre mancare, nu doar despre apa. Ca sa ai dupa ce bea apa, trebuie sa mananci mai intai.

Astfel s-a lansat ideea: “DONEAZA O CAPRA PENTRU AFRICA”. O capra costa aproximativ 100 dolari (300 lei).

De Luni pana Miercuri s-au strans 15 capre. Miercuri s-au mai strans inca 50, in total 65, iar Joi liniile telefonice au fost suprasolicitate.

La final s-au strans 125 de capre !!

Cine a dat bani pentru aceste capre? Ne spune chiar Liviu: “Au fost si oameni cu dare de mana, dar au fost si oameni saraci, tintuiti la pat, dar care de mult timp se rugau pentru Africa.

O doamna in varsta mi-a spus: ‘Eu nu am bani pentru o capra, am pensie foarte mica, dar vreau sa dau 100 de lei, macar pentru o pulpa de capra’. La scurt timp a sunat altcineva, in conditii similare, care a dat 150 de lei, si astfel s-au facut bani pentru inca 1 capra.”

125 de familii sărace din Africa se vor bucura de hrană, datorita dragostei fatza de Dumnezeu si de semeni a multor ascultatori.

În Niger, Africa, Liviu Neagoe sa va întâlni cu mai mulţi beduini convertiţi la credinta in Cristos, chiar in mijlocul triburilor lor.

Ceea ce ne-a uimit a fost răspunsul prompt al ascultătorilor la nevoile semenilor lor de peste mari si tari.

“N-am avut bani pana la pensie, dar am luat imprumut si am participat si eu la caprele pentru africani” spune o persoana in varsta, iar un barbat relateaza: “Joi dimineata sotia asculta Radio Vocea Evangheliei. M-a sunat la serviciu si m-a rugat sa ma invoiesc si sa ma duc sa rezolv problema cu caprele, ceea ce am si facut.”

Un om de afaceri din Buzias marturiseste: “Am vrut sa dau si eu, dar nu am avut incasari in ziua respectiva. Mama mea batrana s-a oferit imediat sa ma imprumute si am trimis si eu bani pentru o capra. La putin timp m-a sunat un vechi datornic al meu, de la care nu mai speram sa mai recuperez vreodata banii, si mi-a adus toata datoria, fara sa-l fi sunat eu sau sa-l presez.”

Dumnezeu este credincios si rasplateste pe cei care Il onoreaza pe El.

Din Resita pana in Elvetia, din Sebes-Alba pana in Timisoara si pana in localitatile din imprejurimi, oamenii au reactionat imediat.

A sunat cineva chiar din Zurich, Elvetia, care asculta Radio Vocea Evangheliei Timisoara pe iPhone, in drum spre serviciu.

A donat 2 capre, si a mai strans inca 8 de la prieteni. Asadar, 10 capre sunt “elvetiene”.

O alta doamna din Timisoara marturiseste: “Am auzit zilele trecute interviul si am vrut sa particip si eu, dar am uitat. Azi noapte am visat cu copil african trist si necajit, care se uita in ochii mei. Cand m-am trezit nu am avut liniste pana nu am rezolvat problema.”

Mii de multumiri tuturor, in Numele Domnului Isus Cristos.

 

Drept raspuns, Imparatul le va zice: „Adevarat vă spun ca, ori de cate ori ati facut aceste lucruri unuia din acesti FOARTE NEINSEMNATI frati ai Mei, MIE MI LE-ATI FACUT.”

Ev. Matei 25:40

 

Echipa Radio Vocea Evangheliei Timisoara

zilnic 92,2 FM

www.rve-timisoara.ro