CE-AM SCRIS AM SCRIS…

samy-tutac2Atunci când am decis să ies în spațiul public, foarte târziu în comparație cu alții, am știut că îmi asum un risc. Am știut că prin ceea ce scriu nu voi reuși niciodată să-i mulțumesc pe toți, dar nu mi-am dat seama pe câți îi pot enerva. Am fost tras la răspundere pentru postarea mea despre clasa politică românească, dar mai ales pentru opiniile legate de implicarea evanghelicilor în politică.

Ca și o curiozitate, a doua zi s-a încercat spargerea celor două conturi de email personale și cel de la Cristos pentru toți. Poate fi o coincidență sau poate avea legătură cu un telefon primit în aceeași seară, pe o altă speță, iar vocea de la telefon imi sugera subtil “să am grijă.” Chiar dacă nu m-am simțit foarte bine, în urma apostrofărilor primite, am un singur răspuns pentru cei care îmi cer socoteală pentru ceea ce am scris:”Ce-am scris, am scris!” Am scris fiind consecvent convingerilor mele și fiind conștient de riscurile la care mă expun, inclusiv riscul dezaprobării. Am scris exact ceea ce gândesc mii de credincioși evanghelici, dar nu au posibilitatea să exprime ce cred sau sunt prea scârbiți să o facă. Am scris doar adevărul știind că numai Adevărul ne face liberi, chiar dacă mai întâi s-ar putea să ne facă să ne simțim mizerabili. Am scris cu compasiune și cu dorința de schimbare de paradigmă, deși pe alocuri am fost puțin ironic. Știu că am supărat pe unii, dar sunt conștient că nici măcar Dumnezeu nu-i poate mulțumi pe toți. Sau cum zice Rick Warren:

“Doar un nebun ar încerca să facă ceea ce nici Dumnezeu nu poate…Chiar dacă ai reuși să-i faci pe toți să te placă, asta n-ar fi în avantajul tău. Ar însemna doar că tu n-ai nici o convingere în care crezi cu adevărat și niciun principiu pentru care să lupți.”

Să fie foarte clar, am susținut și susțin în continuare implicarea evanghelicilor în viața politică, dar nu a pastorilor și nu atragerea bisericilor în campanii politice. Și încă ceva, dacă evanghelicii care se implică în politica locală sau națională, nu se ridică deasupra nivelului clasei politice actuale, atunci mai bine să nu se implice sau să nu mai vorbească în numele nostru. Cât despre ce am scris sau voi mai scrie aș vrea să am tăria să afirm, ca și sfântul apostol Pavel:

“Eu nu încerc să le fac pe plac oamenilor, ci să-i fiu plăcut lui Dumnezeu. Căci dacă aș căuta să plac oamenilor, eu n-aș mai fi slujitorul lui Cristos.” (Galateni 1:10 NTL)

Pastor Samy Tuțac