Ce-ar fi dacă fiecare creștin ar lucra o săptămână pentru Împărăția lui Dumnezeu?

ionel tutacInițiativa lui Sebatian Ivan, un antreprenor de succes din Timișoara, de a lucra gratis 10 ore pe zi, timp de o lună pentru Primăria Timișoara l-a luat prin surprindere pe domnul primar, dar și pe cei care au citit materialul, despre intenția sa, din ziarul Adevărul. Să renunți la concediu, mai ales când ai posibilitățile financiare necesare, pentru a lucra gratis pentru administrația locală, pare o idee destul de năstrușnică pentru vremurile noastre. Sunt convins că mulți prieteni l-au descurajat pe antreprenorul respectiv considerând că Primăria are destui angajați care plimbă hârtiile dintr-un birou în altul.

Ideea acestui om este însă una deosebit de generoasă și ea trebuie nu doar apreciată, ci și urmată. Oare cum ar arăta localitățile noastre dacă fiecare dintre noi am munci măcar o săptămànă sau o zi pentru urbea în care locuim? Sau cum ar arăta bisericile din care facem parte dacă fiecare membru ar hotărà să lucreze o săptămână pentru Împărăția lui Dumnezeu?

Există mulți credincioși ( pastori, misionari, evanghelisti, profesori, ziariști sau personal administrativ) care lucrează zilnic pentru Dumnezeu și ei merită aprecierea noastră. Ce-ar fi, însă, dacă fiecare membru din bisericile noastre ar lua inițiativa să lucreze o săptămână pe an pentru Dumnezeu?

Dacă fiecare creștin ar lucra o săptămână pentru Împărăția lui Dumnezeu casele noastre de rugăciune, unele aflate în condiții deplorabile, ar fi mai curate, mai atrăgătoare și mai primitoare.

Dacă fiecare creștin ar lucra o săptămână pentru Împărăția lui Dumnezeu pastorii noștri ar fi mai puțin implicați în problemele administrative și ar avea mai mult timp pentru rugăciune și pentru pregătirea predicilor.

Dacă fiecare creștin ar lucra o săptămână pentru Împărăția lui Dumnezeu bolnavii noștri, aflați în spital sau acasă, ar suporta mai ușor suferința și ar fi mai încrezători în privința rugăciunii.

Dacă fiecare creștin ar lucra o săptămână pentru Împărăția lui Dumnezeu fiii risipitori ar înțelege că Bisericii îi pasă de starea lor și șansele de a reveni în Trupul lui Hristos ar fi mai mari.

Dacă fiecare creștin ar lucra o săptămână pentru Împărăția lui Dumnezeu bătrânii noștri singuri, ce locuiesc la casă, n-ar mai trebui să se îngrijoreze cu privire la frigul ce îl vor îndura în sezonul rece.

Dacă fiecare creștin ar lucra o săptămană pentru Împărăția lui Dumnezeu copiii orfani și văduvele ar înțelege esența religiei și ar descoperi valoarea familiei, inclusiv dragostea familiei creștine.

Dacă fiecare creștin ar lucra o săptămană pentru Împărăția lui Dumnezeu prietenii și vecinii noștri nepocăiți ar avea ocazia să descopere dragostea lui Dumnezeu descrisă pe paginile Sfintei Scripturi.

Dacă fiecare creștin ar lucra o săptămană pentru Împărăția lui Dumnezeu momentul reântoarcerii lui Mesia ar fi mai aproape de fiecare din noi, iar Evanghelia mântuirii ar ajunge mai repede până la marginile Pământului.

Ți-ar plăcea ca în această vară să renunți la o săptămană de concediu pentru a lucra gratis pentru Împărăția lui Dumnezeu? Oportunități de slujire există peste tot! Depinde doar de voința ta!

Ionel Tuțac