Ce crede John MacArthur de fostul PAPA Benedict XVI?

Ovidiu-PatrikAvalansa mediatica a rarisimei demisii papale ne-a lovit pe toti din plin. Vrand nevrand am fost izbiti întreaga zi de stirea zilei postata pe toate site-urile.

Din ziua anuntului retragerii din funcție a liderului catolic, era de prevazut un astfel de monopol mediatic cu iz catolic.

Partea buna, sublineaza predicatorul si autorul John MacAarthur într-un articol pe tema aceasta, este faptul ca într-un context îmbibat de aerul religios de la Roma, se deschid nenumărate oportunitati de discuție pe tema Bisericii Catolice si in toate acestea, exista ocazie dupa ocazie de a pune intrigantul subiect al catolicismului fara papa (momentan) in lumina reflectoarelor biblice.

Avem ocazia sa rostim adevarul Cuvantului lui Dumnezeu cu claritate si autoritate cu privire la corupta idolatriei din sânul catolicismului Romei.

Multi evanghelici din Apus au imbratisat idea unui catolicism valid din punct de vedere biblic si in curând se vor ivi zorii unității si parteneriatului cu Biserica Catolica, insa MacArthur afirma ca “a reclasifica oficiul papal, inchinarea la Maria, idolatria eucharismei si întregul sistem catolic drept autentic si biblic nu este ceva simplu. Acest fapt are implicatii masive incluzând rasturnari de secole ale istoriei Bisericii, eforturi misionare si martiraj.”

MacArthur vede in romano-catolicism cel mai puternic, neobosit si inselator dusman al adevărului biblic, numind acest sistem religios “falsul crestinism eretic – un paravan de fatada a Imparatiei celui Rau.” Acesta este de părere ca adevarata Biserica a Domnului Cristos a înțeles implicatiile acestui adevăr întotdeauna si chiar in perioada Evului Mediu intunecat, înainte de Reforma, credinciosii genuini s-au detasat de sistemul catolic”, fiind brutal persecutati si pedepsiti pentru respingerea învațaturii false si idolatre a Bisericii Romano-Catolice.

John MacArthur insista ca “trebuie sa-i recunoastem falsa preotie, falsa revelatiei si falsa tradiție”, discernamantul credinciosilor de astăzi fiind la fel de necesar pentru a putea înfrunta sistemul catolic.

Spiritul introspectiv bazat pe o cunoaștere sănătoasă a revelatiei pur scripturale va conferi abilitatea credinciosului de a demasca falsele si pretinsele sacramente, inchinarea idolatra si autoritatea corupta. Insa cel mai important sublineaza John MacArthur “trebuie sa constientizam felul in care minciunile lui Satan contrazic adevarul lui Dumnezeu si sa fim pregătiți pentru apărarea si explicarea adevaratei Evanghelii a lui Isus Cristos.”

Întrebarea este daca avem puterea, pasiunea, pregătirea si preocuparea in modul cel mai serios de a răspunde si unui astfel de eveniment mediatizat la scara mondiala.
Poate un pastor ca John MacArthur care lupta de peste 43 de ani pe meterezele generatiei noastre spirituale pentru a tine in picioare stindardul ADEVĂRULUI, cu cele peste 150 de carti scrise si cu un neobosit zel pentru Evanghelia harului si a Imparatiei lui Cristos ne va motiva si pe noi sa-i urmam exemplu si sa nu mai ratam ocaziile de care ne vom lovim chiar azi.

Ovidiu Petric