Ce veți face anul acesta în Săptămâna Căsătoriei?

Creștinii și bisericile din România au ocazia din nou să afirme și să demonstreze practic crezul lor cu privire la căsătorie. În fiecare an, începând din anul 1996, în perioada 7-14 Februarie este “Săptămâna Căsătoriei”. Este un eveniment internațional dedicat relației de căsătorie, o săptămână în care fiecare cuplu are oportunitatea de a-și celebra, îmbunătăți și îmbogăți mariajul. De asemenea, această săptămână are ca scop promovarea căsătoriei, întărirea căsniciei și susținerea valorilor familiale în societate. 


La Biserica Baptistă Providența Timișoara vom marca evenimentul acesta prin câteva acțiuni simple:

  1. Duminica 7 Februarie:-încurajarea familiilor la rugăciune și reflecție cu privire la mariajul propriu, cât și la a petrece o seară cu o altă familie.
  2. Marți 9 Februarie:-în cadrul orei de rugăciune săptămânale a bisericii, ne vom ruga pentru familiile din Providența.
  3. Joi 11 Februarie:-la întâlnirea tinerilor Providența.M3 vom avea tema: “Căsătoria: Creată pentru un scop”.
  4. Duminică 14 Februarie:-la serviciul de seară vom avea tema: “Ziua îndrăgostiților a început în Rai”.

Dragi creștini,Este o bună oportunitate pentru noi și bisericile noastre să afirmăm concepția Scripturii despre căsătorie și importanța deosebită pe care Dumnezeu o acordă familiei. Avem o ocazie în plus să afirmăm public că, din punct de vedere biblic, căsătoria înseamnă mai mult decât o promisiune sau un angajament între un bărbat şi o femeie, sau mai mult decât un document semnat în fața autorităților statului. Căsătoria este un legământ prin care un bărbat şi o femeie devin una, inseparabil, se completează reciproc și asigură continuitatea si echilibrul omenirii.

Samy Tuțac