CEEA CE AVEM DE APĂRAT ÎN ULTIMA INSTANƮĂ ESTE SUFLETUL ŞI MINTEA COPIILOR NOSTRI

„Trebuie să întelegem cu toƫii un lucru foarte simplu, că istoria ne bate la uşa, şi ne bate puternic, şi că ceea ce avem de apărat în ultima instanƫa, adevarata miză este sufletul şi mintea copiilor nostri. Pentru că normativizarea comportamentelor aberante înseamnă, mâine, remodelarea minƫii copiilor prin apariƫia de discipline noi, apariƫia unor manuale care vor trebui să le explice că aceste comportamente sunt normale şi normative. 

Noi nu ne aflăm în faƫa unei minorităƫi care îsi apară libertăƫile ameninƫate, ne aflăm în faƫa unei încercari de modificare a definiƫiei subiectului uman şi în faƫa normativizării, prin statul care devine captiv minorităƫii ideologice, ale unor noi comportamente şi a unei noi definiƫii a omului. 
 
Dacă noi cedăm acum, şi nu ne trezim şi nu apărăm acest lucru aşa cum trebuie să-l facem, măine va fi prea târziu, pentru că mâine copiii nostri vor veni de la şcoală cu noile manuale şi îi vor invata ei ce înseamnă om, ce înseamnă a avea şi a-ƫi constitui o familie. 
 
Atunci ne vom afla in aceaşi situaƫie psihologică, de neexprimat în cuvinte în care s-a aflat, familia Nan, familia Bodnariu, în care proprii noştri copii devin captivii statului.”
 
Mihai Gheorghiu, 
Președintele Comitetului de inițiativă cetăţenească pentru promovarea propunerii legislative a cetatenilor privind revizuirea art.48 alin. 1 din Constitutia României.