Cine zidește un turn…

Luca 14:28-30-  Căci, cine dintre voi, dacă vrea să zidească un turn, nu stă mai întâi să-şi facă socoteala cheltuielilor, ca să vadă dacă are cu ce să-l sfârşească? Pentru ca nu cumva, după ce i-a pus temelia, să nu-l poată sfârşi, şi toţi ceice-l vor vedea, să înceapă să rîdă de el, şi să zică: „Omul acesta a început să zidească, şi n-a putut isprăvi.”

turnÎn anul 2006, am început cu ajutorul Domnului să zidim ambasada Domnului din Zona Soarelui. Urbanismul ne-a obligat să ne ridicăm la un regim de înalțime specific blocurilor din vecinătate. Pentru a nu face atâtea etaje, am pus în proiect și un turn înalt de 26 de metri și o cruce care depășește nivelul acoperișului cu încă 4.5 metri. Dacă “ne-am fi făcut socoteala cheltuielilor” s-ar fi putut să abandonăm lucrarea înainte de a începe, dar nu am făcut această socoteală pentru că nu ne bazăm pe resursele noastre, ci pe resursele Stăpânului care este bogat. În timp, am învățat că resursele Domnului sunt în portofelele și în conturile noastre.

Fiecare element a fost extrem de costisitor, suprafețele fiind foarte mari. Ieri am făcut o colectă specială și peste 7500 lei au fost dăruiți de cei ce au participat la Sărbătoarea Mulțumirii, aducând o jertfa de mulțumire. Biserica misiune de la Albina a adunat și ea peste 430 lei, iar copiii bisericii au pictat magneți de frigider și au adunat 1000 lei. Astfel că, într-o singură zi am adunat peste 2000 euro acumulând banii de care aveam nevoie pentru paratrăsnet, ultima piesă care să completeze vârful turnului.

Mâine este ziua cea mare, când vom ridica acoperișul turnului și îl vom așeza cu ajutorul Domnului la cota de 23 m. În interiorul turnului avem o scară pe care se poate urca, pentru a admira panorama orașului. Dorim să deschidem acest turn pentru locuitorii orașului, dar și pentru cei aflați în circuit turistic. Intenționăm să pictăm pereții interiori în așa fel încât cei ce îl vor vizita să fie confruntați cu mesajul Evangheliei. Așteptăm oameni cărora Domnul să le pună pe inimă această lucrare și care să investească în acest proiect unic pentru bisericile evanghelice. Credem că Domnul, va deschide uși largi pentru Cuvânt. Mai multe detalii, despre proiectul de la Maranata și contul bisericii, le puteți găsi pe www.maranatatm.ro

Dacă ne puteți face o donație sau o colectă specială, v-am fi recunoscători și așa, ați putea apropia momentul în care biserica să poată inaugura noul sanctuar. Exteriorul este gata, iar sala mare și băile sunt finalizate în proporție de 95%. Atât de puțin a mai rămas…

Remus RUNCAN

turn