Cinematografele britanice refuză un spot al Bisericii cu Rugăciunea Tatăl nostru

IMG_2929Principalele cinematografe britanice au refuzat să difuzeze un spot publicitar al Bisericii Anglicane dedicat rugăciunii “Tatăl nostru”, de teamă să nu ofenseze o parte a publicului, a afirmat duminică Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby.

“Mi se pare incredibil că lanţurile de cinematografe consideră nepotrivită difuzarea unui material publicitar despre rugăciune în săptămâna de dinainte de Crăciun, sărbătoarea naşterii lui Iisus Hristos”, a declarat liderul spiritual al anglicanilor pentru Mail on Sunday.

Spotul publicitar, cu durata de un minut, în care mai multe persoane, printre care şi Arhepiscopul de Canterbury, recită “Tatăl nostru”, ar fi trebuit să fie difuzat începând din 18 decembrie, înainte de noul film din seria “Star Wars”, “The Force Awakens”.

“Cele trei lanţuri importante de cinematografe (Odeon, Cineworld şi Vue), care controlează 80% din cinematografele din ţară, au refuzat sa difuzeze acest material publicitar, deoarece cred că ar putea deranja sau jigni audienţa”, a indicat Biserica Anglicană într-un comunicat.

Reprezentaţii agenţiei Digital Cinema Media (DCM), care gestionează publicitatea pentru aceste lanţuri de cinematografe, au declarat pentru BBC că DCM nu acceptă spoturi publicitare cu conţinut politic sau religios.

Sursa: stiripesurse.ro