Coaliția pentru Familie — Părinții sunt liberi să decidă în ce măsură își aduc sau invită copiii la proteste. Intervenția Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului în această falsă „problemă” este absolut nejustificată, iar amenințările cu sancționarea părinților, la fel…

16807826_1429603880392915_5337387694541329894_nMai multe persoane ne-au întrebat ce opinie avem despre participarea copiilor la proteste de stradă, împreună cu părinții lor.

Consecvenți poziției noastre de până acum, care sprijină exercitarea cu întâietate a autorității parentale și cere limitarea intervenției oricărei autorități extranee (în primul rând a celei de Stat) în viața de familie, credem că părinții sunt liberi să decidă în ce măsură își aduc sau invită copiii la proteste. 

Intervenția, solicitată de unele voci, a Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului în această falsă „problemă” este absolut nejustificată, iar amenințările cu sancționarea părinților, la fel.

Precizările de mai sus exprimă ceea ce noi ne dorim pentru toate familiile din România: să fie puternice, independente, mature și mai ales să nu fie hărțuite de funcționari și birocrați, indiferent ce tip de „dizidență” față de o poziție dominantă ar adopta.

Coaliția pentru Familie