Comisia Afaceri Sociale a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a respins raportul cu privire la mamele surogat…

IMG_3707Dumnezeu a dat astăzi o mare victorie parlamentarilor creștini din APCE. Doi dintre cei implicați în această luptă grea, Valeriu Ghilețchi, din Moldova și Ben Oni Ardelean din România, ne spun ce s-a întâmplat:

Valeriu Ghilețchi:

“O luptă foarte grea, dar care s-a încununat cu o victorie frumoasă. În urmă unor dezbateri fierbinți, am reusit împreună cu alți colegi să convingem Comisia Afaceri Sociale, APCE, să respingă în final controversatul raport cu privire la mamele surogat, care propunea propriu-zis legalizarea surogatului. Cu diferența de un singur vot, am obținut această victorie. Rugăciunile multora si protestele de azi dimineață din fața sediului Consiliului Europei au fost din plin răsplătite…”

Ben Oni Ardelean:

“Azi am castigat o mare batalie: la sedinta comisiei ce a dezbatut proiectul “mamei surogat”, dupa ce de luni de zile ne certam (in incercarea de a arata conflictul de interese a raportoarei Dr. Sutter – ce practica asta in Belgia /India; dupa ce am reusit sa amanam, sa cerem respingere etc.), azi am fost nevoiti sa ajungem la discutarea raportului pe fond. De dimineata au fost in fata Consiliului EU proteste cu sute de oameni in sustinerea noastra. Plin de politie. Nici metroul nu a oprit la statia din apropiere, fiind blocata de politie. Am pregatit toata strategia, amendamente si am discutat ce face fiecare. Pe majoritatea articolelor am fost la paritate, iar decizia a fost a presedintei comisiei care a votat impotriva noastra (desi era cipriota si din PPE!). Totul se juca la limita, asa ca doar o parte am reusit sa castigam. La final Dumnezeu a facut o minune: 15 voturi pentru sustinerea raportului, iar 16 pentru respingerea lui in totalitate!!!! Slava Domnului!”

Mulțumim lui Dumnezeu pentru creștinii care și-au asumat responsabilitatea de a promova și susține valorile creștine în politică. Ei au nevoie de rugăciunile noastre și de suportul nostru.

Samy Tuțac