COMUNICAT

Iubiți credincioși,

Având în vedere legislația în vigoare începând din 17.06.2020, conform legii 55/2020, a Măsurilor din H.G. 394/2020 și a Ordinului M.S. 1103/17.06.2020 și M.A.I. 95/17.16.2020, vă comunicăm următoarele:

 • Slujbele religioase organizate în aer liber continuă cu respectarea distanței de 1,5 metri între credincioși în toate direcțiile. Slujbele religioase desfășurate în curtea lăcașurilor de cult nu sunt considerate adunări publice.
 • Slujbele religioase organizate în interiorul lăcașurilor de cult se vor desfășura ținând cont de următoarele prevederi legale:
  • Regulile de desfășurare a slujbelor, respectiv de respectare a măsurilor de protecție sanitară, vor fi afișate vizibil, la intrarea în lăcașul de cult.
  • Accesul în lăcașul de cult se va face în limita spațiului disponibil: 4mp/persoană, 2 metri între persoane în toate direcțiile. Dacă numărul persoanelor care doresc participarea la slujbă depășește limita de spațiu, persoanele care nu au posibilitatea participării în interior pot participa la slujbă în curtea bisericii, cu respectarea distanței de 1,5 metri între persoane.
  • Folosirea măștilor de protecție este obligatorie pentru toți participanții la slujbă, pe tot parcursul acesteia. Masca va acoperi integral nasul și gura. 
  • La intrare vor fi puse la dispoziție soluții dezinfectante pentru mâini. Este recomandată folosirea acestora atât la sosire, cât și la plecare. Totodată, se recomandă ca participanții să atingă cât mai puțin posibil elementele care reprezintă posibili factori de contaminare: mânerul ușii, balustrada, scaunele sau alte elemente. Acolo unde este posibil, se recomandă ca ușa folosită pentru intrarea în lăcașul de cult să fie diferită de cea folosită pentru ieșire, pentru a se evita intersectarea credincioșilor.
  • Persoanele care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree), precum și orice alte persoane care prezintă un risc de îmbolnăvire pentru credincioși, nu pot participa la slujbele religioase. Angajații și voluntarii bisericilor vor asigura triajul observațional și respectarea regulilor de protecție sanitară. Aceștia sunt responsabili și de aerisirea și dezinfectarea spațiilor/elementelor comune folosite.
 • Măsurile de protecție sanitară sunt menite să ne ajute pentru protejarea sănătății fizice. Dincolo de acest lucru, este responsabilitatea fiecărui credincios, prin respectarea măsurilor de protecție sanitară și prin aplicarea principiilor și valorilor biblice, să asigure o bună mărturie față de autorități sau față de orice alte persoane care urmăresc comportamentul credincioșilor la inchinare.

Conștienți și încrezători că Dumnezeu este suveran si providențial în raport cu ceea ce se întâmplă acum în istorie și în Biserică, folosim orice ocazie de a fi împreună ca o oportunitate pentru a-L onora pe Dumnezeu și pentru a-i prețui pe semeni.

Dumnezeu să binecuvânteze România!

Preşedinte, 

Pastor, Ionel Tuţac 

Secretar,

Pastor, Florin Iosub